Hopp til innhold

Brannen startet i et klesskap

Et klesskap som stod for nært en panelovn, var årsaken til brannen i et asylmottak i Namsos natt til fredag. 47 barn og kvinner ble evakuert fra mottaket.

Brann asylmottak

Det ene rommet på asylmottaket i Namsos har fått store skader etter brannen natt til fredag.

Foto: Kjartan Trana/NRK

John Lado

John Lado er leder for asylmottaket i Namsos.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Leder for asylmottaket, John Lado, bekrefter at brannen startet på et av rommene i mottaket som ligger på Bjørum i Namsos. Brannvesenet fikk raskt kontroll over ilden, men det ble en del røykskader i bygget.

Mye røyk

– En av beboerne hadde et klesskap stående for nær en panelovn. Klesskapet tok fyr, og det ble en del skader inne på dette rommet. Ellers er det mye røyk i bygningen, men vi lufter ut i dag, forteller John Lado til NRK fredag formiddag.

Sju av beboerne og en brannmann ble kjørt til Sykehuset Namsos fordi de pustet inn mye røyk. Men bare en av disse ble lagt inn til observasjon.

– Vi bruker mye tid i dag på å snakke med beboerne, som nå er plassert på et trygt og sikkert sted. Asylmottaket har heller ikke fått så store skader som vi først fryktet, men vi vet ikke når beboerne kan flytte tilbake, opplyser Hero Mottak i Namsos til NRK fredag formiddag.

Bor på hotell

Beboerne ved mottaket bor foreløpig på hotell i Namsos, og mottaket vet ennå ikke når de får flytte tilbake.

– Vi håper at beboerne kan være tilbake om få dager. Dette er noe vi vurderer akkurat nå. Det er bare brannskader inne på det ene rommet, sier mottaksleder John Lado.

Asylmottak Namsos

47 barn og kvinner ble evakuert fra asylmottaket.

Foto: Espen Sandmo/NRK