Brannen på Kvaholmen er slokket

Skogbrannen på Kvaholmen i Namsenfjorden ble slokket onsdag formiddag. Et brannhelikopter fra Værnes bidro sterkt til å få avsluttet brannen på øya.

Brann på Kvaholmen

Det ryker fortsatt på Kvaholmen i Namsenfjorden, men brannen er nå slokket, opplyser brannvesenet i Namsos.

Foto: Tipser

Brannhelikopter i Namsos

Brannhelikopteret fra Værnes ble satt inn i slokkingen av øybrannen i Namsenfjorden i 08.30-tida.

Foto: Terje Næss

– Vi har også hatt god hjelp av regnet. Det har regnet veldig mye, og brannen er slokket. Men fortsatt siver det røyk fra trær og stubber enkelte steder. Men brannen er over, sier Torkel Bakke fra Namsos brannvesen.

Både ei hytte og vegetasjonen på halve holmen brant ned natt til onsdag, og slokkingsarbeidet ble foreløpig avsluttet i 02-tida i natt. Da blåste det østlig bris og brannen ble for omfattende.

Hytte brant ned

– Det ble jobbet på spreng for å slokke brannen, men slokkingen måtte innstilles i natt. Terrenget er ulendt og vanskelig, og det er stort sett bare trær og busker på holmen. Ei hytte på sørvestsida av holmen ble tatt av brannen, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Brannen ble oppdaget like før klokka 21.00 tirsdag , men politiet vet foreløpig ikke årsaken.

Politiet i Nord-Trøndelag opplyser til NRK onsdag formiddag at de vil starte etterforskning av saken, så snart det er tilrådelig å ta seg ut på Kvaholmen etter brannen.

Brannhelikopter er satt inn i slukningsarbeidet på Kvaholmen

Sterk vind og ulendt terreng gjorde at brannvesenet innstilte slokkingen av brannen natt til onsdag.

Ønsker tips

– Vi har fått høre at det var folk på holmen og tente bål på tirsdag. Men mer enn det vet vi ikke. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med folk som vet mer om akkurat dette, sier Rune Reinsborg.

Mannskaper fra både brannvesenet, sivilforsvaret og redningsselskapet i Namsos har deltatt i slokkingen av brannen på Kvaholmen.

Brann Kvaholmen i Namsos

Brannen på Kvaholmen spredte seg raskt natt til onsdag. I bakgrunnen ser vi Namsos by.

Foto: Terje Næss