NRK Meny
Normal

Blokkerer Spotify i frykt for eksamensjuks

Musikkprogrammet Spotify sperres for elevene på videregående skoler i Sør-Trøndelag i eksamenstida. Bakgrunnen er frykt for eksamensfusk via chattefunksjonen i musikkprogrammet.

Tekst om sperring av Spotify ved Tiller videregående skole

HELE FYLKET: Det er IKT-avdelingen sentralt i fylket som har sperret Spotify for elevene på de videregående skolene, ifølge rektor ved Tiller videregående skole.

Foto: NRK

Beskjeden fra skoleeier Sør-Trøndelag fylkeskommune sto på skjermer på Tiller videregående skole i Trondheim torsdag.

– Det er IKT-avdelingen sentralt i fylket som har sperret Spotify for elevene på skolene. Bakgrunnen er at det pågår eksamener nå på denne tiden, sier skolens rektor Mari Elin Øksendal til NRK.

– Føre var

De siste årene har IKT-avdelingen i fylket sperret ulike programmer som kan brukes til å jukse på eksamen, forteller hun. Denne gangen ble altså Spotify, en svært populær tjeneste for strømming av musikk (se faktaboks), utpekt.

Spotifyklienten har en chatfunksjon som kunne ha gjort det mulig for elevene å snakke sammen under eksamener hvor elever får bruke datamaskiner.

– Jeg vet ikke om det har vært noen problemer med Spotify spesielt tidligere. Sperringen er nok gjort for å være føre var, i tilfelle noen skulle prøve seg, tror Øksendal.