Blodspor motbeviser tiltaltes forklaring

Blodfunn på drapstiltaltes klær samsvarer ikke med forklaringen hennes om det som skjedde da Vibeche Falck Danielsen ble drept på soverommet sitt i Trondheim i fjor. Det kom frem da åstedsgranskere vitnet i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Tinghuset i Trondheim

Den 36 år gamle tiltalte kvinnen forklarte seg i dag i tingretten.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Den 36 år gamle tiltalte kvinnen har vært med på rekonstruksjon av hvor i soverommet hun mener hun stod, da Vibeche Falck Danielsen ble slått flere ganger med øks mens hun lå i senga.

Drapstiltalte forklarte i går at hun så deler av drapet, men at det var eksamboeren hennes som utførte det. Han skal vitne tirsdag ettermiddag.

Les: Hevder Vibeches samboer vaska øksa

Blodfunn på klær

Det er funnet blodsprut på et lite område foran på T-skjorta som tiltalte hadde på seg drapskvelden. Hun må ha stått kun en meter unna eller nærmere, mens Vibeche ble slått med øksa, mener politioverbetjent Geir Hansen fra Kripos. Den tiltalte kvinnen har derimot forklart at hun stod bak eksamboeren - som alt er dømt for drapet.

T-skjorte med blodflekker.

Det ble funnet blod på t-skjorta til tiltale.

De rettsmedisinske undersøkelsene viser at Vibeche ble slått med øks både i halsen, hodet og bak på ryggen.

Les: Drapstiltalt kvinne har endret forklaring

Ikke DNA eller fingeravtrykk fra tiltalte på øksa

Øksa som politiet mener ble brukt, inneholdt ingen fingeravtrykk, men DNA fra flere personer, deriblant den allerede drapsdømte. Men det ble ikke funnet DNA som kan kobles til den tiltalte kvinnen. Hun sa i retten mandag at øksa ble vasket av samboeren til Vibeche.

Han skal vitne senere tirsdag, men har tidligere avvist å ha noe med oppryddinga etter drapet å gjøre.

Rettssak i Trondheim. Volden og Hansen.

Politioverbetjent Geir Hansen fra Kripos og Jan Tore Volden fra Sør-Trøndelag politidistrikt presenterte resultat fra åstedsundersøkelsene og analysene fra Kripos.

Foto: Kari Sørbø/NRK