NRK Meny
Normal

Ble fast ansatt etter 11 år

Ørnulf Johansen (62) har vært vikar siden slutten av åttitallet. Etter rettsmekling får han endelig fast jobb i Adresseavisen.

Ørnulf Johansen

Ørnulf Johansen får fast jobb fra sommeren.

Foto: Håvard Haugseth Jensen

– Det har vært litt slitsomt opp igjennom årene. Jeg har aldri følt meg akseptert selv om jeg har vært der hele tiden. Jeg er glad det har løst seg nå, sier han til NRK.

Mens andre 62-åringer kanskje sysler med tanken på pensjon, har han istedet kjempet for å få en trygg jobb. Han beskriver konflikten med arbeidsgiveren som en drakamp.

– Men det blir ikke noe problem å komme tilbake, for vi har vært veldig profesjonelle og ryddige. Det har ikke vært noen krig, og de har nok vært veldig fornøyd med jobben jeg har gjort, sier han.

Har jobbet hardt

Johansen har i alle år vært «der det skjer» i Trondheim. Han har jobbet knallhardt med å lage tekst- og videoinnhold til Adresseavisen i 11 år.

Men fast ansatt ble han aldri. Derfor varslet han i vinter sak mot avisen.

Nå er saken løst i rettmekling, uten at partene måtte møtes i rettssalen. Ifølge fagbladet Journalisten får Johansen fast jobb fra 21. juni.

For tiden er han ute av jobb på grunn av et hjerteinfarkt, men han gleder seg til å starte i en stilling på 60 prosent.

Ikke første gang

Også tidligere har Adresseavisen måttet gi fast jobb til ansatte som har gått til sak. I januar vant Anne-Berit Fagernes over avisen i retten.

Magnar Gjertsen, administrativ redaksjonssjef i Adresseavisen, vil ikke si annet til Journalisten enn at Johansen får fast jobb.

Klubbleder Tormod Ellingsen er glad partene denne gangen ble enige uten rettssak.

– Vi har nå hatt to slike runder i Adressa, så jeg håper vi har lært å løse slikt på et tidligere punkt dersom nye tilfeller skulle oppstå, sier han til fagbladet.