Hopp til innhold

Bjugn sier ja til Åfjord

Bjugn kommune ønsker å jobbe videre for en sammenslåing med Åfjord – og Roan.

Bjugn kommune med kommunevåpen
Foto: Montasje: Per Kristian Johansen / NRK

Et overveldende flertall av politikerne i kommunestyret i Bjugn vil arbeide for en sammenslåing med Åfjord. Det ble klart under et kommunestyremøte torsdag kveld.

– Vi har nå vedtatt en intensjonsavtale med Åfjord kommune om å jobbe videre frem mot en sammenslåing av våre to kommuner. Dessuten håper vi etterhvert å få Roan kommune med på denne prosessen, sier ordfører i Bjugn, Ogne Undertun (Ap), til NRK.

– Jeg er veldig glad for at vi vedtok dette i kveld, slik at vi politikere kan begynne å høre med innbyggerne i Bjugn om hva de tenker om denne muligheten, og forklare dem hvorfor vi mener dette er en god idé.

– Vi er betatt av åfjordingene

Det var Fosna-Folket som først skrev at intensjonsavtalen mellom Bjugn og Åfjord – og Roan – ble vedtatt med 20 stemmer, kun én stemme fra å bli et enstemmig vedtak.

Ogne Undertun

Frir til Åfjord og Roan: Ordfører i Bjugn, Ogne Undertun (Ap) ønsker å arbeide for en ny storkommune med Åfjord og Roan.

Foto: Bjugn kommune

– Vi politikere i Bjugn har nok blitt betatt av åfjordingene. Vi har lyst til å samarbeide mer med politikerne i Åfjord fremover, vi har allerede hatt ett felles formannskapsmøte og ett kommunestyremøte sammen, sier Undertun til NRK.

Selv om Bjugn nå frir til Åfjord, så må Roan overbevises for at alle tre kommuner skal slå seg sammen til en storkommune. Åfjord og Roan har nemlig fra før allerede sagt ja til å arbeide for å slå seg sammen. Roan sa da samtidig nei til Bjugn.

En utfordring å få med Roan

– Hvor realistisk er det med en sammenslåing mellom Bjugn, Åfjord og Roan da?

– Vi har veldig mye felles når det gjelder fremtidig økonomi og næringsvirksomhet. Men det er selvfølgelig en utfordring å få Roan til å ombestemme seg og bli med i en dialog fremover, innrømmer Bjugn-ordføreren.

Ser ingen fremtid sammen med Ørland

Ordfører Ogne Undertun (Ap) uttalte på kommunestyremøtet at han ser en lys framtid sammen med Roan og Åfjord – istedenfor Ørland.

– Hvis vi snur oss mot Åfjord møter vi en velordnet økonomi og samme skatter på verk og bruk. Vi kan få til målene vi har satt oss innen samferdsel og næring, sa ordføreren ifølge Fosna-Folket.

– Jeg må si jeg blir litt forbausa over at noen kommunestyremedlemmer fortsatt er inne på sporet om sammenslåing med Ørland. Det har vi prøvd på i 20 år uten å lykkes.

Ordfører i Bjugn Ogne Undertun (Ap) og ordfører i Ørland, Tom Myrvold (H).

De håpet på kommunesammenslåing, men innbyggerne i Ørland sa nei. Fra venstre ordfører i Bjugn Ogne Undertun (Ap) og ordfører i Ørland, Tom Myrvold (H).

Foto: Ståle Yttrehus/NRK

Siste fra Trøndelag