Bjørgen og Estil suverene

Marit Bjørgen og Frode Estil var overlegne i dagens skiathlom i NM i Meråker.

Marit Bjørgen vinner 15 km i NM i Meråker
Foto: NRK

Marit Bjørgen tok ledelsen etter noen kilometer i den klassiske delen og økte ledelsen hele den 15 km lange distansen.

Halvveis var ledelsen omlag 50 sekunder og i mål var hele 1,28 foran Kristin Størmer Steira.

– Kroppen fungerte som den skulle, så det gikk veldig bra i dag. Dette var et helt annet løp enn det jeg presterte fredag, sa Marit Bjørgen til NRK etter at NM-seieren var sikret.

Rognes stiller ikke lag på søndagens stafett, og for Marit Bjørgen blir det dermed en hviledag hjemme før hun reiser videre til verdenscup i Otepää neste helg.

Estil-rykk halvveis
Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset og Krister Trondsen kjørte fra resten av feltet i den klassisk delen. Estil rykket så fra Trondsen og Hjelmeset etter at løperne hadde tatt fatt på fristilsdelen av langrennet. I mål var han 32 sekunder foran overraskelsesmannen Krister Trondsen.

– Jeg må innrømme at jeg slet litt med å henge på Odd-Bjørn Hjelmeset på klassisk delen. Derfor la jeg meg litt bak og kontrollerte like før skibyttet, men jeg må innrømme at jeg satte mye inn på å rykke fra med en gang vi begynte på fristilsdelen. Det gikk bra, sa Estil.

Overraskelsesmannen Trondsen

Krister Trondsen fra Strindheim ble den store overraskelsen på mennenes 30 km. Han måtte raskt gi tapt for Estil i skøytinga.

- Jeg bestemte meg for å vente på en del av de bak. Jeg fant mitt eget tempo og en god rygg å henge på, sa Krister Trondsen.

I spurten var det ingen som kunne matche Trondsen og dermed fikk Krister Trondsen sin første individuelle NM-medalje.

Mürer Stemland uten medalje

Kristin Mürer Stemland fra Byåsen tapte mye i den klassiske delen av løpet, men gikk bra i fri stil. Hun tapte likevel kampen om bronsemedaljen til Terese Johaug og ble nr. 4.

Ingrid Aunet Tyldum, Overhalla var med i en trio bak Marit Bjørgen i den klassiske delen, og endre til slutt på en 6. plass.
Marte Elden, Henning ble nr. 8 og Laila Selbæk, Strindheim nr. 14.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.