Beslagla datautstyr hos overgrepssiktet

Politiet i Nord-Trøndelag undersøker nå datautstyret til en mann som er sikta for seksuelle overgrep. Utstyret ble beslaglagt av politiet for en tid siden, men de har ikke fått resultat av de tekniske undersøkelsene ennå.

Politi målstyring
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Mannen i 40-åra ble pågrepet for et par uker siden, og ble satt i varetekt i fire uker.

– Vi vurderer fortløpende om det skal begjæres ny varetektsfengsling når den inneværende perioden går ut om omlag to uker, sier vakthavende jurist, Anita Ravlo Sand.

Sand opplyser at siktede har erkjent delvis straffskyld etter siktelsene for seksuelle overgrep og uønsket seksuell adferd mot to yngre personer. Dette bekreftes av mannens forsvarer, Rune Østgård.

- Har lagt alle kort på bordet

I følge Østgård har klienten lagt alle kort på bordet, og ønsker at politiet så raskt som mulig skal bli ferdige med å etterforske saken sånn at han kan slippe ut fra varetekt.

– Politiet sier de er tidlig i etterforskningsfasen, men i henhold til min klient er det ikke flere straffbare forhold enn disse to som han allerede har forklart seg om. Jeg håper derfor saken blir håndtert raskt og effektivt, med tilbørlig hensyn til at det er et lite lokalmiljø som er berørt i saken, der alle kjenner alle, sa mannens forsvarer Rune Østgård til NRK tidligere denne uka.