Ber oss tenke på terrorofrene

Biskop Tor Singsaas ber oss alle tenke på ofrene etter 22. juli-terroren i julehelga.

Tor Singsaas

Biskop Tor Singsaas ber oss tenke ekstra mye på de berørte etter terroren 22. juli.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Mange som opplevde terroren 22. juli på nært hold, vil føle et ekstra savn i jula. En stol står tom ved julebordet, og det kan være ei vanskelig tid å komme seg igjennom.

Medmenneske

– Derfor er det ekstra viktig å være et godt medmenneske nå i jula. De som ble rammet, opplever ei tung og vanskelig tid nå når familiene skal samles. Vi må tenke på dem, og gjerne oppsøke dem som naboer og venner, sier biskopen i Nidaros.

Tor Singsaas sier han er ydmyk og takknemlig for at så mange nordmenn oppsøkte kirkene etter terroren på Utøya og i Oslo 22. juli.

Innsettelsen av preses Byfuglien

Helga Haugland Byfuglien ble innsatt som preses.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Dette var en hendelse som berørte oss veldig sterkt, og som gjorde det naturlig for veldig mange å oppsøke kirka. Det blir som når en tragedie rammer familien. Også da oppsøker man som regel kirka. Nå skjedde det noe på landsplan som berørte oss på samme måte som om det skulle skjedd noe alvorlig i familien, sier Singsaas.

Et viktig kirkeår

2011 ble på mange måter et viktig år for Trondheim som kirkeby. Landets første faste preses ble innsatt i Nidarosdomen.

Helga Haugland Byfuglien skal ha Trondheim som utgangspunkt for jobben hun skal gjøre som kirkas overhode.

– Det var veldig viktig, og en sak jeg har kjempet for lenge. På denne måten er Trondheim styrket som et tyngdepunkt i Den norske kirke. Preses vil jo dermed forstå kirka på en annen måte enn hvis man hadde sittet i Oslo, sier Tor Singsaas.