NRK Meny
Normal

Ber hele Norge komme til Lierne

Lierne ber hele Norge komme på konferanse i august. Fokuset er mulighetene ved kommunesammenslåinger og endringer i distriktene.

Nordli

Lierne er en av landets største kommuner og en skikkelig distriktskommune. Nå inviterer de hele landet til konferanse om distriktene i august.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

«Norge er i endring, men nå skal distriktene se mulighetene som ligger i dette». Dette er fokuset når Lierne inviterer hele Norge til såkalt Norgeskonferanse 24. august.

– Vil ikke grave oss ned

Bente Estil

Bente Estil er ordfører i Lierne kommune.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

– Vi ønsker ikke å grave oss ned i utfordringene, men vil vise frem at det også skjer veldig mye positivt, sier Bente Estil.

Hun er ordfører i Lierne som er en av landets virkelige utkantkommuner. Lierne er Nord-Trøndelags største i utstrekning og landets 14. største totalt. Men det bor samtidig bare rundt 1300 mennesker i kommunen.

Ofte tenker man litt store og ville tanker i Lierne, og det slås altså på stortromma når Indre Namdal regionråd skal markere sitt 30-årsjubileum. i sommer

– Vi vil fokusere på mulighetene i distriktene og i de levende bygdene, og ikke grave oss ned i problemene. Målgruppa for konferansen er alle som bor i en norsk kommune, sier Estil.

Pe-Torsa

Ingebrigt Steen-Jensen, ekspedisjonssjef Hallgeir Aalbu i kommunaldepartementet og den svenske journalisten Fredrik Skillemar er blant foredragsholderne, og politikere fra hele Trøndelag vil delta.

– Ja, og så kombinerer vi konferansen med litt humor fra Pe-Torsa i Kvelia samme dag. Det mener vi vil bli en bra miks, sier Bente Estil.