- Jeg er sjanseløs mot Northug

Lukas Bauer tok kraftig innpå Petter Northug i kampen om verdenscupseieren sammenlagt, men vurderer å stå over kommende helgs femmil i Oslo.

Lucas Bauer

Lucas Bauer kom på andreplass i lørdagens 30-km i Lahti.

Foto: Sari Gustafsson / Scanpix

– Min eneste mulighet ligger i at Northug fortsetter å være syk,
mente Bauer etter annenplassen på 30-kilometeren i skiathlom i
Lahtis lørdag.


Med 45 bonuspoeng underveis og 80 poeng for annenplassen, samlet
tsjekkeren seg 125 poeng. Det betyr at det er 172 poeng å hente på Northug foran de kommende sju verdenscuprennene.

Problemet for Bauer er at det er tre sprintrenn igjen på programmet. Der er han ikke god nok til å hente særlig med poeng. Kanskje stiller han ikke opp på dem
heller.
– Min sjanse til å vinne verdenscupen forsvant da jeg ble syk før jul og måtte stå over mange renn, sa årets Tour de Ski-vinner.

  • Fransk seiser på dobbelt jaktstarten i Lahti.
Video nsps_upload_2010_3_6_15_7_38_157.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sliten


Bauer var spent på formen foran lørdagens Lahtis-løp etter den overraskende sprekken på den avsluttende femmila i OL.

– Jeg har gått en femmil i OL og 30-kilometer her, så det er ikke sikkert at jeg går femmila i Kollen. Jeg drar til Oslo for å trene og så får jeg se an formen utover uka. Den avsluttende helgen i Falun blir viktig, og derfor er det en mulighet til at femmila i Kollen går uten meg, sa Bauer.

Petter Northug var ikke med i Lahtis. Han pleide en liten forkjølelse ved å holde sengen hjemme i Trondheim. Trolig er han tilbake på startstrek i Drammen og Holmenkollen.

Eldar Rønning på 9. plass

I Northugs fravær ble beste norske Eldar Rønning på niendeplass. Han hadde 1.07 minutter opp til vinneren Maurice Magnificant fra Frankrike. Magnificant var sprek gjennom hele løpet og spurtslo Bauer på oppløpet som han ville.

– Det var en liten overraskelse at jeg skulle vinne, men jeg var bra i OL, formen er bra og håpet lå der. Jeg har hatt en god sesong, sa franskmannen som er på 13.-plass i verdenscupen sammenlagt.

Løpet hadde et lite B-preg over seg. I tillegg til Northug manglet sterke løpere som Axel Teichmann, Dario Cologna, Marcus Hellner, Jean Marc Gaillard, Vincent Vittoz, Giorgio Di Centa, Pietro Piller Cottrer og Alexander Legkov for å nevne noen.