NRK Meny
Normal

Barnas Tydalsfestival

I ettermiddag stod festivalen i barnas tegn, men de etterhvert svært så erfarne barneheltene Knudsen og Ludvigsen, var kanskje egentlig en større glede for barnas foreldre.

John og Berit på Knudsen og Ludvigsen
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Sola skinte over festivalområdet i Stugudal i dag, og massevis av foreldre, tanter og besteforeldre med medbrakte barn tok turen til den store utescenen. De store artistene i dag het Knudsen og Ludvigsen.

Evighetshorn av hits

De to morromennene og musikerne dro til med allsang på den ene hiten etter den andre. Det var ikke til å unngå å legge merke til at foreldrene kunne flere av tekstene, og hadde bredere smil om munnen enn det barna hadde. Du kunne nesten se hvordan barndomsminnene strømmet på. Knudsen og Ludvigsen klarte ikke å avslute konserten før de nesten måtte løpe til bilen, og kjøre i hui og hast til helikopteret som skulle kjøre de til Frøya og neste festivalspilling.

Også yngre krefter på scenen

De to MGP jr-heltene Malin og Ole Runar spilte også for barna denne lørdagen. Det er tydelig at Malin har mange fans blant de unge jentene. Foran scenen sto og satt en stor gjeng som sang med til mange av sangene. De to unge stjernene måtte også stille opp på bilder sammen med mange av sine fans. Utenfor scenen dannet det seg kø med små jenter som ville ha autografen til Malin, allerede før hu var ferdig med å opptre. Noen heldige fikk komme opp på scenen og synge Tydalsfestivalsangen sammen med Malin helt mot slutten av konserten.

Trekkspillene kom frem

Mens glad og lett musikk ljomet fra scenen, satt det en gjeng i et yttertelt og spilte og sang. Der var det kommet frem tre trekkspill og en to-rader, og de ble spilt på til stor glede for naboene på campingen. Jeg vil tro at vi får høre mer til trekkspillene iløpet av de sene nattetimer i kveld. Og det skulle bare mangle! Det er jo trekkspillet som er sjelen i Tydalsfestival`n.

Malin og barn synger Tydalsfestivalsangen

Malin og barn synger Tydalsfestivalsangen

Foto: Ellinor Hansen / NRK

 

Trekkspill
Foto: Ellinor Hansen / NRK