Avviste 12-årig anorektiker

En tolv år gammel jente fra Trøndelag gikk ned
17 kilo i løpet av et halvt år før hun fikk behandling for
anoreksi.

Spiseforstyrrelser.
Foto: Lisa MARCELJA / PHOTOPQR/LE DAUPHINE LIBERE

Tolvåringen ble avvist av St. Olavs hospital.
Nå får sykehuset kritikk fra Helsetilsynet, som har opprettet tilsynssak mot helseforetaket, skriver Adresseavisen.

Foreldrene til jenta begynte for to år siden å mistenke at tolvåringen hadde utviklet anoreksi ettersom hun spiste veldig lite og gikk kraftig ned i vekt.

Kasteball


Etter å ha opplevd at datteren ble en kasteball i helsetjenesten, tok foreldrene henne med til St. Olavs hospital og krevde akutt innleggelse.


-Det fikk vi ikke. I stedet fikk vi tilbud om å komme dit til måltidene dersom vi skaffet oss losji selv. Vi avviste dette, forteller moren.


Dagen etter ordnet familien selv plass ved Sykehuset Levanger.


-Her fikk vi beskjed om at datteren vår hadde hatt kun en uke igjen å leve dersom vi ikke hadde kommet da. Dagen før hadde vi altså blitt avvist fra St. Olavs, understreker moren.

Får kritikk


Tolvåringen ble værende ved Sykehuset Levanger i et halvt år for å få nødvendig behandling.


Nå slår Helsetilsynet fast at tolvåringen ikke ble sikret forsvarlig og helhetlig helsehjelp av St. Olavs hospital. Også helsetjenesten i hjemkommunen til jenta får kritikk.

- Kritikken går på at det gikk for lang tid før noen grep inn og tok behandlingsansvar, sier rådgiver Mona B. Parow i Helsetilsynet i Sør-Trøndelag.

(©NTB)

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes