NRK Meny
Normal

Åpninga av Rockheim utsatt igjen

Prosjektlederen forstår at folk blir utålmodige, men hun vil ikke komme med en åpningsdato nå.

Prøvebelysning av Rockheim

Lysene fungerer, men åpninga er utsatt igjen.

Foto: Trond Moksnes

Rockheim har hatt noen markeringer eller midlertidige åpningsermonier ved ministerbesøk og andre store anledninger underveis, mens alle ventet på den store åpningsdagen.

Den skulle være ei opplevelse med tæl og tyngde og historisk verdi. Men alle datoer har så langt falt i fisk i så måte.

Kulturministeren orientert

Prosjektledelelsen har lagt fram sine planer om framdrifta for kulturministeren som tar dette til etteretning. Hun vil ikke tvinge fram en åpningsdato.

– Det er viktigere at dette blir en stor opplevelse for publikum når prosjektet står klart, enn at jeg krever at de blir ferdige til en gitt dato, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Rammet av brann

Rockheim har vært rammet av mange problemer. Først gikk entreprenøren konkurs , så ble de rammet av brann og frostskader.

Tidligere kulturminister Trond Giske hadde gjerne sett at historien hadde vært annerledes.

– Ja det var mitt ønske, men så har vi hatt alle disse uforutsette problemene, men det viktigste er at det blir bra.

Åpner i løpet av våren

Kulturministeren fikk beskjed om at prosjektledelsen satser på en åpning i løpet av våren og de anslår at åpningsdatoen blir fastsatt i løpet av 1-2 uker.

– Vi skjulle jo fått overlevert et ferdig bygg for mange måneder siden, men nå jobber på spreng med å få ferdig bygget og utstillinger samtidig, sier for administerende direktør for museene i Sør-Trøndelag, Suzette Paasche.

- Ikke minst fordi dette blir spennende.


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.