Abel inn på femte forsøk til Rockheim Hall of Fame

Stavanger-artisten innlemmes i Rockheims Hall of Fame neste år, sammen med Kari Bremnes og Stage Dolls.

Morten Abel

Morten Abel innlemmes i Hall of Fame.

Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK

Å få plass i Hall of Fame er kanskje den største æren en norsk musiker kan oppnå, og fra før er 26 artister tatt inn.

For Morten Abel sin del ble det endelig plass på veggen etter fem forsøk.

Tirsdag formiddag ble altså tre nye tatt inn i Hall of Fame. De tre blir offisielt innlemmet i Rockheim Hall of Fame i en seremoni i Olavshallen søndag 27. mai.

Billboard-lista

Stage Dolls

Stage Dolls har holdt det gående siden 1983, og her er dagens besetning; Torstein Flakne, Terje Storli og Morten Skogstad.

Foto: Svein Finneide

Gruppa Stage Dolls ble startet i Trondheim i 1983, og anført av låtskriver og gitarist Torstein Flakne fikk de betydelig suksess med sin fengende hardrock, som juryen skriver.

Stage Dolls debuterte med LP-en «Soldier’s Gun» i 1985, og oppnådde stadig bedre salgstall med oppfølgerne «Commandos» og «Stage Dolls». Også i USA fikk de mange fans. Singelen «Love Cries» gikk helt til 46. plass på den amerikanske Billboard-lista og bandet gjennomførte store utenlandske turneer.

Flakne var i sin tid også sentral i The Kids, og har dessuten medvirket på en lang rekke plateinnspillinger med andre artister. I 2010 gjorde bandet comeback med albumet «Always».

De som innlemmes i Hall of Fame på vegne av Stage Dolls er Torstein Flakne, Terje Storli, Morten Skogstad, Steinar Krokstad og Erlend Antonsen.

I dag ble artistene som får plass i Rockheims Hall of Fame presentert.

Tre perioder

Morten Abel

Morten Abel innlemmes i Hall of Fame i Rockheim.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Morten Abel har satt mange rekorder på både plate- og konsertmarkedet, og har klart å være ledende innen norsk rock i tre forskjellige konstellasjoner i tre forskjellige perioder, mener juryen.

Abel var først medlem av Stavanger-bandet Mods på 1980-tallet, og siden frontfigur i The September When på 1990-tallet. De senere årene har Morten Abel vært en populær soloartist.

I 2015 kom han med sitt første soloalbum på norsk, og har også vært med i filmer og sceneforestillinger. I tillegg har Abel skrevet musikk til teater og film.

Den høyeste utmerkelsen en norsk musiker kan få er å bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Nå er turen kommet til Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes.

Anerkjent sanger

Kari Bremnes er svært anerkjent som sanger, musiker og låtskriver. Selv om hun nesten utelukkende synger på norsk, har det ikke hindret henne i å nå ut til et betydelig publikum i blant annet Tyskland, skriver juryen.

Kari Bremnes

Kari Bremnes er både sanger, musiker og låtskriver.

Foto: Øyvind Toft

Bremnes er en svært god sceneartist og historieforteller, og har siden 1987 gitt ut 15 studioalbum .

I tillegg har hun gitt ut en lang rekke plater i samarbeid med andre artister. Kari Bremnes har mottatt Spellemannprisen tre ganger, og har også blitt belønnet med blant annet Gammleng-prisen, NOPA-prisen og Edvard-prisen.

Rockheim Hall of Fame er den høyeste utmerkelsen en norsk artist kan få. Bli med på festen når Mari Boine, Jan Garbarek, Ole Paus og Inger Lise Rypdal innlemmes! En rekke kjente artister, band og kulturpersonligheter skal hylle de innlemmede i ord og toner under seremonien. Programleder for kvelden er Haddy N'jie.