Område på Lademoen i Trondheim der en mann skal ha slått en annen mann med øks
Foto: Stein Lorentzen / NRK

Angrep tilfeldig offer med øks

Oppsummert

Mannen i 20-årene tok toget til Trondheim og lette etter et offer i fem timer, før han fulgte etter en mann i 30-årene og slo ham med ei øks. Mannen er siktet for drapsforsøk

 • Dømt til fire og halvt års fengsel

  En 25 år gammel mann er dømt til fengsel i 4,5 år for drapsforsøk med øks i Trondheim i fjor. Aktor ville ha seks års fengsel, men Sør-Trøndelag tingrett mener det ikke er bevist at drapsforsøket var overlagt. Mannen som ble angrepet får 120 000 kr i oppreisningserstatning, mens bistandsadvokaten krevde 250 000 tusen kroner.

 • Aktor vil ha seks års fengsel

  25-åringen som er tiltalt for drapsforsøk med øks, bør dømmes til 6 års fengsel, mener aktor.

  Det innebærer en betydelig strafferabatt fordi mannen meldte seg og tilstod gjerningen like etterpå, sa statsadvokat Per Morten Schjetne i prosedyren i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

 • Tiltalte var ikke psykotisk

  25-åringen, som er tiltalt for drapsforsøk med øks, var ikke psykotisk da han utførte angrepet på en tilfeldig person i Trondheim. Det forklarte rettspsykiatrisk sakkyndig Michael Setsaas i Sør-Trøndelag tingrett. Tiltalte har heller ikke noe alvorlig psykisk lidelse i dag, og er derfor strafferettslig tiltregneleg.

 • Rettssak drapsforsøk

  25-åringen som er tiltalt for drapsforsøk med øks i Trondheim møter i dag i Sør-Trøndelag tingrett. I flere timer gikk mannen rundt i Trondheim med øks og kniv og lette etter noen å drepe, ifølge tiltalen. En tilfeldig person ble offer, men overlevde. Tiltalte vedgår handlinga og er erklært tilregnelig.