Anders skal forsvare Norges ære i FIFA-VM

Anders Green (20) fra Trondheim skal de neste dagene kjempe om å bli verdens beste i fotballspillet FIFA 16.

Anders Green

Anders Green fra Trondheim er på plass i Paris for å konkurrere om VM- tittelen i spillet FIFA 16.

Foto: Privat

– Jeg vil gjøre det best mulig. Alle de beste i verden er her, i tillegg til flere tidligere vinnere, så det blir tøft. Jeg møter i tillegg de antatt beste spillerne allerede i gruppespillet, sier Green til NRK.

Kun 32 deltakere fra hele verden er med i turneringen for det populære data- og konsollspillet, som starter torsdag og varer frem til søndag.

– Det er en svær spillkonferanse hvor det blir konkurrert i flere andre spill, i tillegg til at de store spillselskapene er her for å legge frem spillnyheter.

Real Madrid mot Real Madrid

Du må orke å spille fotballspillet svært mye for å bli god, forteller Green.

– Jeg har spilt FIFA siden 2007 og vært ivrig hele veien. Det gjelder å lære seg triksene i spillet og forstå hvordan du vinner.

Alle har muligheten til å spille med det laget de ønsker i hver eneste kamp. Det fører til lite variasjon.

Spillkonferanse

Slik ser det ut dagen før turneringsstart i Paris.

Foto: Privat

– Det er nesten bare Real Madrid som blir brukt. Sånn har det vært siden FIFA 11. De er rett og slett det beste laget. Om du spiller med et annet lag har du ikke akkurat noen fordel, sier Green.

– E-sport har tatt av de siste årene

Rune Fjeld Olsen er spilljournalist i VG, og har fulgt spillverden tett siden 1997. Han forteller at e-sport er mer populært enn på lenge.

– Det så ut til å bli veldig stort rundt år 2000, men det skjedde aldri og det døde litt ut. Men de siste tre-fire årene har det tatt helt av. Det er mye penger og prestisje involvert. Flere spillere er profesjonelle.

FIFA har foreløpig ikke de enorme pengepremiene som finnes i en del andre spill. Fjeld Olsen tror likevel fotballspillet kan bli vel så populært.

Rune Fjeld Olsen

Rune Fjeld Olsen (til venstre) tror e-sport kan få et gjennombrudd.

Foto: VGTV

– Det er så utrolig mange som spiller FIFA, og alle kompisgjenger har en som er litt bedre enn de andre. Det er rett og slett gøy å se på folk med et helt annet ferdighetsnivå enn deg selv spille.

Ikke lov å være kjip

Det lønner seg ikke å være feig i mesterskapet.

– Det er ikke lov å spille pasninger bak i banen bare for å drøye tid. Det er heldigvis ganske fair når de beste spiller, sier Green.

Selv om Green er en ivrig FIFA-spiller, merker han at det tar på.

– Jeg er veldig lei nå. Jeg har bare måttet vedlikeholde formen fram til denne turneringen. Det blir en lang pause etterpå og det blir deilig, avslutter han.

Følg Anders i turneringa her

NRK Trøndelag akkurat nå