– Viktig for å trygge arbeidsplasser

Etter en usikker vinter, kan hjørnesteinsbedriften Washington Mills endelig juble over å ha fått på plass en langsiktig kraftavtale.

Ole J. Svorkdal i Washington Mills

Administrerende direktør Ole J. Svorkdal mener framtiden til Washington Mills i Orkdal ser mye lysere ut etter signeringen av kraftkontrakten med Statkraft.

Foto: NRK

– Det er virkelig en lettelse for både oss og de ansatte å kunne komme med denne nyheten, sier Ole J. Svorkdal til NRK.no.

Han er administrerende direktør for Washington Mills i Orkdal, og i dag kunne han fornøyd presentere en etterlengtet kraftavtale med Statkraft.

Avtalen vil sikre bedriften stabile og forutsigbare kraftpriser fram til 2018.

Det er godt nytt for et selskap som har hatt permitteringsfaren hengende over seg de siste månedene.

– Dette er med på å hjelpe oss slik at vi kan gjøre nødvendige investeringer for å utvikle bedriften videre. Det har veldig mye å si for driften både på kort og lang sikt, og naturligvis også mye å si for å trygge arbeidsplasser, forklarer Svorkdal.

– Har vært en tøff vinter

Bedriften har vært gjennom en vanskelig vinter, med høye strømpriser og mye usikkerhet for de ansatte.

For å komme seg gjennom vinteren ble de nødt til å kutte i produksjonen.

– Det har vært veldig tøft. Vi har kjørt på sparebluss, men skulle gjerne kjørt for fullt, fordi det er et godt marked for våre produkt. Det har vært en vanskelig balansegang, som nå heldigvis ser ut til å gå mot slutten, sier Svorkdal.

Han tok seg god tid til å vurdere flere leverandører, men endte til slutt opp med å skrive kontrakt med Statkraft.

– Tilbudet deres var det beste, og det er derfor vi har valgt dem, sier han.

Fylkeskommunen vil kjempe videre

Svorkdal skryter av de som har engasjert seg for at bedriften skulle få på plass en avtale.

Spesielt trekker han fram Fylkeskommunen i Sør-Trøndelag som gode hjelpere, og også der var det jubel i dag.

– Dette er svært gledelig. Det har tatt lang tid, og vi har brukt mye politiske krefter. Dette viser at kampen ikke har vært forgjeves, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Han er klar på at det fortsatt må kjempes, selv om flere bedrifter i Trøndelag nå har skrevet under viktige og langsikte kraftavtaler.

– Fortsatt gjenstår det flere bedrifter uten slik avtale. Statkraft må fortsette å spille en konstruktiv rolle, slik at flere får en avtale, oppfordrer fylkesordføreren.