Hopp til innhold

«Tempelridder» inntar Malm

Den svenske stjernen Joakim Nätterqvist skal spille i en ny oppsetning av «Eplene i Messehagen» i Malm i Nord-Trøndelag.

Joakim Nätterqvist i "Arn".

Svenske Joakim Nätterqvist ble kjent etter filmatiseringen av Jan Guillous bøker om tempelridderen Arn. Nå skal han spille i et norsk teaterstykke.

Foto: Foto/Copyright: SF Norge AS/ Erik Aavatsmark

Det er femte gang at musikalen «Eplene i Messehagen» av Rasmus Rohde skal spilles. Med seg på laget denne gangen har de i tillegg til Nätterqvist fått skuespillerveteran og regissør Paul Ottar Haga, og skuespiller Evy Kasseth Røsten som er fra Malm. Til tross for at stykket har blitt spilt flere ganger tidligere, kan Haga love at det blir mye nytt.

– Vi har fått nye skuespillere og skal lage ny koreografi. Den nye rolletolkningen fra skuespillerne er det som gjør det mest nytt, sier regissør Paul Ottar Haga.

Nätterqvist blir hovedattraksjonen

Haga er strålende fornøyd med å ha fått Joakim Nätterqvist med i stykket.

– Joakim er hovedattraksjonen. Folk kommer til å kjenne ham igjen fra rollen som Arn. Han skal spille Walter, som er faren til hovedpersonen. Det er en veldig viktig skikkelse i stykket, og jeg er glad for at vi har fått en svenske til å spille en svensk karakter.

Joakim Nätterqvist, Paul Ottar Haga

Joakim Nätterqvist sammen med regissør Paul Ottar Haga og Malmbygg og skuespiller Evy Kasseth Røsten.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Nätterqvist selv gleder seg til å spille stykket.

– Jeg har spilt i «Elden» på Røros, og syns det var fantastisk. Jeg skulle ønske vi hadde det sånn i Sverige, sier svensken.

Han gleder seg til å komme i gang etter å ha sett stykket i opptak og lest manus.

– Jeg liker dramatikken og handlingen. Livets urettferdighet og hvordan man skal klare seg. Jeg beundrer det tunge fysiske arbeidet de hadde.

Betyr mye for Malm

Evy Kasseth Røsten er gift med regissør Haga og kommer fra Malm. Hun er glad for å få spille i hjembygda.

– Det betyr mye for folk i Malm at vi spiller her. Utskiftninger og nye rolletolkninger gjør at stykket lever videre. Identitet og historie er viktig overalt, og det er spesielt å ha et stykke som handler om nettopp vår historie.

Stykket skal spilles utendørs og handler om klasseskillet i Malm og ellers i landet på 1960-tallet. Det er i utgangspunktet satt opp sju forestillinger, men med mulighet for flere dersom billettsalget går veldig bra.