NRK Meny
Normal

– Vi har et luksusproblem

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har et luksusproblem før kveldens Start-kamp. Flere spillere har virkelig funnet vårformen, og nå er også Pål André Helland tilbake.

Kåre Ingebrigtsen

GLAD FOR FRISKE BEIN: Rbk-trener Kåre Ingebrigtsen er glad for å ha mange friske bein til disposisjon for tida. Rosenborg har nemlig et tett kampprogram de kommende dagene.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Helland storspilte i serieåpningen, før han ble skadet. Nå er han friskmeldt og kan havne i startelleveren:

– Nå har det gått tre uker, og da skal det ha lagt seg. Pål skal være klar, forteller Ingebrigtsen.

– Hvis Helland skal på høyrevingen igjen, hva gjør du med Tobias Mikkelsen og Riku Riski – som har vært gode i det siste?

Tobias Mikkelsen scorer for Rosenborg

HAR IMPONERT: Tobias Mikkelsen har imponert for Rosenborg i serieåpningen. Spørsmålet er nå hva Rbk-treneren gjør nå som Pål André Helland er tilbake fra skade.

Foto: Tone Iversen/NRK

– De har spilt veldig bra. Det er viktig for oss at vi har ganske mange som er i bra slag, og har fått spilt litt, svarer Rbk-treneren.

Tett program

Han vedgår at han har et luksusproblem nå, med mange gode spillere i form:

– Vi har et luksusprobem på kantene og på andre plasser, sier Ingebrigtsen og nevner også at Liam Henderson vil spille på midten og at Thomas Malec har lyst til å spille spiss.

Skotske Henderson, som er på lån, kom inn mot Viking og scoret to. Men Ingebrigtsen vil ikke love ham noen startplass ennå:

– Liam kom inn og gjorde det meget bra i 12-15 minutter, og det er klart at han er et alternativ, sier Rbk-treneren.

(Saken fortsetter under bildet)

Jubler etter seier over Aalesund

TILBAKE: Pål André Helland (t.h.) er tilbake etter skade, og aktuell til en plass i førsteelleveren mot Start, Her jubler han etter 1-0 scoringen i serieåpningen mot Ålesund på Lerkendal, sammen med Tore Reginiussen (t.v.) Riku Olavi Riski (foran) og Ole Kristian Selnæs (bak).

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tett kampprogram

Ingebrigtsen er glad for å ha mange friske bein til disposisjon for tida.

Rosenborg har nemlig et tett kampprogram de kommende dagene, med kamper i kveld, søndag, onsdag og så lørdag igjen.

– Her blir alle involvert, og det handler om å ha så friske bein som over hodet mulig til hver enkelt kamp, forklarer Rbk-treneren, og fortsetter:

– Vi har bra med folk som er i god form nå. Vi vet at det ikke blir noe problem utover, fordi alle skal spille. Da bruker det å løse seg ganske greit.

Mai-moro

Mai blir en god måned for spillerne, mener Ingebrigtsen:

– Da slipper de å trene så mye, og heller spille kamper oftere. Det liker vi, det er det artigste vi gjør. Vi gleder oss til det, og da får vi benyttet hele troppen, forklarer han.

Treneren merker at det har vært bra trøkk på Lerkendal i sesongåpningen:

– Det har vært fantastisk på de to kampene vi har hatt. 20.000 på Lerkendal, det er utrolig bra og viktig for oss. Jeg tror ingen av motstanderne synes det er så artig å komme hit da, avslutter Ingebrigtsen.