NRK Meny
Normal

– Redd for at det ender i Irland

Hvis RBK slår irske Sligo Rovers førstkommende torsdag, kan de møte tyrkiske Kardemir Karabükspor i tredje runde av europacupen. Leder Kenneth Kjelsnes i Kjernen tror det kan bli en hard kamp.

Alexander Søderlund

Forrige søndag spilte Rosenborg og Alexander Søderlund uavgjort i kampen mot Vålerenga i eliteserien. På torsdag må RBK slå irske Sligo Rovers for å gå videre i europacupen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Kardemir Karabükspor er ikke et lag jeg kjenner til, men det er ikke tvil om at det å reise til Tyrkia for å spille fotballkamper ikke er lett. Jeg tror ikke dette er en optimal motstander for RBK, sier leder Kenneth Kjelsnes i Kjernen.

Han sier at Rosenborg må heve prestasjonene for å komme videre til tredje runde.

– Jeg håper RBK går hele veien til gruppespillet, men Rosenborg må gjøre noe helt annet på banen enn det de har gjort hittil i år. Jeg er redd for at årets europacup ender i Irland neste uke, sier Kjelsnes.

– Sikkert mulige å slå

Styreleder Ivar Koteng håper også at Rosenborg går videre til gruppespillet.

– Vi må spille vårt beste for å greie det. Jeg har ikke noe kunnskap om Kardemir Karabükspor, men de er sikkert mulige å slå, sier Koteng.

Hvis RBK går videre til tredje runde, spiller de mot Kardemir Karabükspor 31. juli og 7. august.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.