– På tide å stå opp for Rosenborg

Rosenborgs tilhengere i Kjernen mener laget er bedre enn det de har vist i sommer.

Rosenborgs supportere i «Kjernen»

Kjernen på Lerkendal.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Det er tid for å stå opp og vise hvor viktig Rosenborg er for oss. Vi i Kjernen tar mål av oss til å bidra som best vi kan, sier Kenneth T. Kjelsnes, talsmann for Kjernen til NRK.

Rosenborg strever i eliteserien. Søndag måtte de nøye seg med ett poeng mot Haugesund etter å ha ledet med to mål, i skrivende stund ligger de elleve poeng bak Molde som leder.

Neste kamp spilles på Lerkendal mot Odd, da bør tilhengerne møte opp for å løfte fram laget, mener Kjernens talsmann.

– Det vet vi hjelper veldig godt, sier Kjelsnes.

Svingende resultater

Han tror Rosenborg har et bedre lag enn det de har vist i sommer, og at den største utfordringen er at prestasjonene har svingt for mye.

– Vi slo jo tabelleder Molde overbevisende på Lerkendal, så går vi hen og spiller begredelig fotball fire dager etterpå. Det bor mye i laget.

Han sier at tilhengernes innsats kan være med på å hjelpe et lag til å prestere.

– Det er ei lita stund tilbake, men under Lillestrøm-kampen på Lerkendal hadde vi ei opphenting. Da merket vi veldig godt hvor viktig det er når vi er tent på tribunen og jager laget framover, at det hjelper på resultatene.

Kjedsnes sier det er tungt med motgang når man er oppvokst under Rosenborgs storhetstid på 90-tallet.

– Tynn tropp

Han sier tilhengerne alltid forventer innsats og vilje av spillerne, og sier at det er et stort privilegium å få spille på Rosenborg.

– Så er også vi fornuftige mennesker som ser at den troppen vi har i dag er litt for tynn, det er litt for få kvalitetsspillere og for mye ansvar som legges på unge gutter. Da skjønner vi at prestasjonene kommer til å svinge veldig, men innsatsen vil vi alltid ha der, sier Kenneth T. Kjelsnes i Kjernen.