NRK Meny
Normal

– Martinsen har fått tilbud fra NHL

Etter en knallsesong i tyske Düsseldorfer har flere NHL-klubber fått øynene opp for Andreas Martinsen (24).

Martinsen

Flere NHL klubber er interessert i Andreas Martinsen. Her under ishockeylandslagets trening i Cez Arena i Ostrava mandag formiddag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er litt uvirkelig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være i en situasjon hvor så mange ønsker meg, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Trønderen har valgt å ikke forlenge kontrakten med sitt tyske klubblag Düsseldorfer. I et intervju med Nettavisen bekrefter Martinsen at NHL kan bli neste stoppested.

– Helt siden jeg var liten, så har jeg sett for meg hvordan veien skulle være. Spille for Lillehammer, dra til Sverige og så dra over dit (NHL). Det går som regel ikke sånn man ser det for seg. For min del så har ting tatt lang tid, forteller Martinsen.

LES: Legger press på Thoresen og Olimb før USA-kampen

Favorittklubben er interessert

En av klubbene som allerede har vært frempå er 24-åringens favorittklubb Colorado Avalanche.

– Det er en av klubbene som har vært mest frempå under sesongen, og de er der fortsatt og viser interesse, sier Martinsen til Nettavisen.

New York Islanders ifølge Nettavisen også vist interesse.

LES: – Møter spillere som har klokker mer verdt enn vår årslønn

Viser seg frem i VM

Denne sesongen tok trønderen og Düsseldorfer seg til semifinale i det tyske sluttspillet. Martinsen noterte seg for hele 41 målpoeng på 50 kamper.

VM fungerer som et fint utstillingsvindu for Martinsen. I Tsjekkia er det flere klubber som er på plass for å følge Martinsen og de andre norske spillerne.