Hopp til innhold

Hockeykamp ble stanset etter supporterbråk

Det ble til slutt hjemmeseier på straffeslag 3-2 for Stjernen over Vålerenga. Men det er neppe det som skjedde på isen som huskes best fra kampen.

Politiet sendte ti biler med mannskap for å stagge gemyttene ved Stjernehallen i kveld.

Kampen ble stanset i over en time på grunn av bråk mellom et stort antall av klubbenes supportere tidligere i kveld.

Klokken 18:09 sa Stjernen Hockey's daglige leder Anders Åsle til NRK at hallen skal tømmes helt, og at resten av kampen skal spilles for tomme tribuner.

Da var det forholdsvis rolig, ifølge Åsle. Det var det langt fra, en time tidligere.

Daglig leder i Stjernen, Anders Åsle.

En times tid etter at bråket startet sier Stjernen Hockeys daglige leder Anders Åsle at det er forholdsvis rolig i og rundt hallen.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Politiet rykket ut med ti enheter, og meldte rundt 17:40 at de hadde kontroll på gemyttene. Da var arbeidet med å sende bortesupporterne hjem til Oslo i gang.

Startet i pausen

Bråket skal ha startet i pausen etter kampens første periode på stillingen 1–1. Politidistriktet skrev på X/Twitter at det er avfyrt fyrverkeri inne i hallen som har medført slåsskamp mellom supporterne.

– Meldingen til politiet i utgangspunktet var at Vålerenga-supportere kan ha startet dette. Men om det stemmer eller ikke har vi ikke fått bekreftet. Det må vi komme tilbake til, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt.

Tre personer er registrert med skader i løpet av kvelden, sier politiet. En person er sendt til Sykehuset Østfold på Kalnes etter et fall på isen, to andre fikk behandling av helsepersonell på stedet etter slag og spark.

– Dette kommer lokalt politi til å følge opp i morgen, sier Samuelsen.

Ifølge Fredriksstad Blad er også en av vaktene i hallen sendt til sjekk hos legevakt med et kutt over øyet.

– En risikokamp

– Vår delegat sier at det ikke ble avfyrt noe inne, men det får tiden vise, sier ishockeypresident Tage Pettersen. Han legger til at dette er noe Ishockeyforbundet selvfølgelig tar på største alvor og følger opp.

– Vi får en rapport i kveld eller i morgen fra vår delegat, og så vil selvfølgelig begge klubber uttale seg om dette. Dette var jo definert som en risikokamp gitt historikken mellom klubbenes supportere.

Så det var både ekstra bemanning og sikkerhet, men dette gikk nok lenger enn de fleste hadde fryktet.

Politi og ishockeysupportere utenfor Stjernehallen i Fredrikstad, etter bråk mellom Stjernen- og Vålerenga-supportere.

Heftige scener utenfor Stjernehallen.

Foto: UTRYKNINGSNYTT