Sigvard klar for sitt 21. håndballmesterskap

År etter år reiser han verden rundt for å støtte landets håndballstjerner. Nå skal han delta på sitt 21. internasjonale mesterskap.

Sigvard Magelssen pakker kofferten og er klar for sitt 21. mesterskap i håndball.

Skjortene, flaggene og alt av supporterutstyr er med når Steinkjer-mannen drar til Serbia for å støtte de norske hånballjentene i Verdensmesterskapet som starter 7. desember.

Sigvard Magelssen

Sigvard Magelssen har til sammen deltatt på 20 håndballmesterskap rundt om i verden.

Foto: Håndballens Venner

– Jeg synes bare det er så fantastisk gøy. Det er en sport som aldri er kjedelig – alltid mye fart og spenning, sier supporterveteran Sigvard Magelssen fra Steinkjer til NRK.no.

Desember og adventstida handler ikke bare om juleforberedelser, stress og mas. For mange nordmenn er også damehåndball en viktig tradisjon på denne tiden av året.

År etter år imponerer kvinnelandslaget sine tilhengere med gode resultater i både Europa- og Verdensmesterskap.

Tror på norsk suksess

Førstkommende lørdag starter eventyret på nytt når Norge møter Spania i sin åpningskamp klokka 20.15 i VM i Serbia.

Om du er en som år etter år følger med på håndballdamenes turneringer, ja så har du nesten helt sikkert lagt merke til Sigvard Magelssen. Magelssen er over gjennomsnittet glad i håndball, og en av landets mest trofaste tilhengere.

Onsdag kveld reiser Steinkjer-mannen til Serbia for å delta i sitt 21. mesterskap sammen med Håndballens Venner, og han har nok en gang tro på norsk suksess.

– Jeg var å så på jentene under Møbelringen-cup forrige helg, og da svingte det veldig i prestasjonene. Noe var bra, annet heller dårlig, men det fine med jentene er at de ofte hever seg når de kommer til et mesterskap. Jeg er sikker på at vi ser dem i finalen også i år, sier Magelssen.

Mange jern i ilden

Det er langt ifra kun de proffe handballspillerne Magelssen bryr seg om. Selv har han vært aktiv spiller, men det meste av tiden har han brukt på andre.

– Jeg har vært trener for begge mine barn da de var små, og har også hatt treneransvar for Steinkjer Håndballklubb i mange år. Nå er jeg nestleder i Håndballens Venner, og har i tillegg 31 år som turneringsleder for Sparebank-cupen, sier han.

Magelssen gjør ikke forskjell på dame- og herrehåndball – han reiser også for å støtte de norske herrene i de ulike mesterskapene.

– Det er like gøy, men vi er jo så heldige å ha verden beste damelag, så det er klart at jeg synes det er veldig moro å følge dem. De sørger jo for spenning hver eneste gang.

(Saken fortsetter under bildet)

Sigvard Magelssen blir intervjuet av TV2 i Serbia i 2012

Her blir Sigvard Magelssen intervjuet av TV2 i Serbia under EM i 2012.

Foto: Håndballens Venner

– En uvurderlig støtte

Svein Andresen i Norges Håndballforbund er ikke i tvil om hva det betyr å ha folk som Magelssen med seg i supporterteamet.

– De er en uvurderlig støtte. Uansett hvor man reiser så stiller de opp. De lager så mye godt liv i alle de utenlandske hallene, og det setter vi stor pris på. Jeg er sikker på at kvinnelandslaget blir inspirert av å ha Håndballens Venner på tribunen, sier han til NRK.no.

Andresen tror i likhet med Magelssen at de norske jentene kan komme langt.

– Vi må jo alltid ha trua. Det blir tøft, og ingenting kommer av seg selv. Spania blir hard i åpningskampen, men deretter ser gruppa ganske grei ut. Det er bare å krysse det man har, sier han.

Flere høydepunkt

I løpet av 45 år som aktiv håndballsupporter, er det mange høydepunkter i «karrieren», men likevel klarer Steinkjer-mannen å peke ut ei spesiell hendelse som den aller, aller beste.

– OL-gullet i London var helt fantastisk. Hele rammen var så utrolig, samtidig som finalekampen ble kjempespennende. Det å få trone ei slik opplevelse med et gull, var unikt.

– Det har vært mange gull før den tid, men jeg hadde aldri før opplevd et OL-gull. Jeg var med både i Barcelona, Atlanta og Sidney, men da ble det ingen seier, sier han.

En kostbar hobby

Man kan jo kanskje forstå at 45 år som internasjonal håndballsupporter tærer på pengeboka. Sigvard legger ikke skjul på at det til tider har vært en dyr hobby.

– Bare OL i London kom på nærmere 50.000 kroner, men det er absolutt det dyreste mesterskapet noensinne. Billettprisene var skyhøye, men det var jo uten tvil verdt pengene, sier han.

Magelssen har ikke peiling på den nøyaktige pengesummen han har brukt på sine utallige håndballturer, men er rimelig sikker på at det begynner å bli snakk om mange hundre tusen kroner.

– Dette er jo ei prioritering jeg gjør, og dette er min store lidenskap. Gjennom alle disse årene så har jeg fått venner for livet og opplevelser jeg aldri vil glemme.

– Hvor lenge orker du å fortsette?

– Dette er noe jeg kommer til å gjøre så lenge helsa holder. Jeg holder på til jeg dør, sier supporterveteranen.

Kofferten er VM-klar

Magelssen har pakket VM-kofferten og er klar for tur. Onsdag kveld reiser han til Serbia.

Foto: Morten Andersen/NRK