NRK Meny
Normal

– Han skrek at han kom til å dø

Lastebilsjåfør Johannes Rekonius var en av de første på stedet der tre personer omkom i en bussulykke i Namsskogan. Ett av ofrene døde mens han holdt Rekonius i hånden.

Johannes Rekonius var en av de første på ulykkesstedet der tre personer døde i bussulykke i Namsskogan. Farid Ighoubah.

STERK HISTORIE: Lastebilsjåfør Johannes Rekonius forteller om dramatikken i den første tiden han ankom ulykkesstedet hvor tre personer døde i en bussulykke.

Tirsdag klokken 12.oo fikk politiet melding om at en buss hadde veltet på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag.

Det var 16 passasjerer og en sjåfør på bussen.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Tung opplevelse

ulykke

TRAGISK: Slik endte drømmereisen ved Namsskogan i Nord-Trøndelag. Tre personer døde i bussulykken.

Foto: Karl Jørgen Martinsen

Lastebilsjåfør Johannes Rekonius var en av de første personene på ulykkesstedet. Synet var skrekkelig, i tillegg var det mange som skrek etter hjelp. Ett av ofrene døde mens han holdt Rekonius i hånden.

Her kan du lese alt om bussulykken.

– Han var bevisst da jeg kom til, men han han lå i klem under bussen. Ambulansen kom ikke til og vi måtte vente på brannvesenet. Han som lå der holdt hardere og hardere i hånden min til han plutselig bare slapp, sier Rekonius til NRK og fortsetter:

– Brannmannskapene kom til og fikk klippet han løs, men da ambulansearbeiderne kom til sa det at han ikke pustet lenger. Han var død. Den opplevelsen var tung, spesielt siden jeg hadde sagt til ham at hjelp var på vei.

Klokken 13.30 bekreftet politiet at tre personer var omkommet etter bussulykken. I tillegg ble 13 personer fraktet til sykehus med skader. Kriseteam i kommunen ble raskt satt i beredskap for skadde og pårørende.

– Tre personer omkom i ulykken. En person er hardt skadd og har blitt sendt med luftambulanse til sykehus. De resterende passasjerene er sendt i ambulanse til sykehus, sa operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Ropte etter hjelp

Bussulykke i Namsskogan

Tromsø var neste stopp lørdag, før Lofoten målet søndag. Her fikk de også en båttur over Vestfjorden. I stedet endte ulykken her - i Namsskogan i Nord-Trøndelag.

Foto: Ingvild Kirkedam / Namdalsavisa

Da Rekonius kom til ulykkesstedet herjet kaos. Folk ropte desperat etter hjelp. Én av dem døde mens han holdt hånden til lastebilsjåføren.

– Han skrek at han kom til å dø og at han trengte hjelp til å få løftet bussen fordi han lå fastklemt under den. Han kunne ikke røre på seg og jeg prøvde å berolige ham med å si at hjelp var på vei.

Bussturen startet med tur fra Sveits til Travemünde i Tyskland. Derfra var det båttur over til Malmö. Andre dag gikk fra Malmö til Stockholm, og med båt videre til den finske hovedstaden Helsinki.

De tre neste dagene gikk nordover gjennom Finland og inn i Finnmark før de kom fram til et av høydepunktene for turen, Nordkapp.

Tromsø var neste stopp lørdag, før Lofoten målet søndag. Her fikk de også en båttur over Vestfjorden.

I går kom passasjerene til Mo i Rana, og i dag var Trondheim målet for bussturen. I stedet endte turen i en tragisk ulykke i Trones.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal