NRK Meny
Normal

– Gledelig at Kværner Verdal får kontrakt

Kværner Verdal signert i kveld en kontrakt med Statoil om å bygge et stålunderstell på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. – Dette er gledelig for norsk leverandørindustri, sier olje- og energiministeren.

Bilder fra signeringa

KONTRAKT SIGNERES I KVELD: Fra venstre: Innkjøpssjef i Johan Sverdrup, Embret Johnsgaard, prosjektdirektør Johan Sverdrup, Kjetel Digre, konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan og direktør i Kværner Verdal, Sverre Myklebust.

Foto: Kværner Verdal

Kontrakten ble signert på Holmen gård i Verdal klokka 19 i kveld.

Dette er den andre kontrakten Kværner Verdal får på Johan Sverdrup-feltet. I januar i år ble det kjent at bedriften også skal levere et stålunderstell til riserplattformen på dette feltet.

Johan Sverdup er et av de største funnene på norsk sokkel siden midten av 1980-tallet og var blant de største funnene i verden i 2010/2011.

– Betyr mye

– Den nye kontrakten betyr veldig mye for både Kværner og for verftet i Verdal, og det betyr mye for sysselsettinga, sier kommunikasjonssjef Tove Strand Trana.

Tove Strand Trana, informasjonssjef ved Kværner Verdal

SIGNERTE KONTRAKT I KVELD: Ledelsen i Statoil og Kværner Verdal signerte den andre kontrakten på Johan Sverdrup-feltet i kveld. Kommunikasjonssjef Tove Strand Trana sier dette betyr mye for sysselsettinga.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK

Gjennomsnittlig vil hele 250 ansatte i Kværner arbeide med understellet til denne boreplattformen.

Hun sier de to kontraktene som er inngått med Statoil i år har store positive ringvirkninger.

Totalt vil vel 500 Kværner ansatte jobbe med de to stålunderstellene til Johan Sverdrup-feltet. I tillegg forventer Kværner at dette vil gi arbeid til vel 1500 ansatte hos underleverandører og i privat- og offentlig sektor.

Gledelig

Tord Lien, Frp

KONKURRANSEDYKTIG: Olje- og energiminister Tord Lien mener den nye kontrakten viser at norsk leverandørindustri kan vinne store kontrakter på norsk sokkel.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

- Det er gledelig å se at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig og vinner store kontrakter på norsk sokkel. Avtalen vil gi grunnlag for fortsatt verdiskaping og sysselsetting i Verdal og Midt-Norge, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

- Johan Sverdrup er et av norgeshistoriens største industriprosjekter. Denne kontraktstildelingen er et nytt godt eksempel på hvor viktig petroleumsaktiviteten på norsk sokkel er for sysselsetting og verdiskaping på land, fortsetter Lien.

Forutsigbarhet

Trana sier de to kontraktene som er inngått i år med Statoil på Johan Sverdrup-feltet vil bety forutsigbarhet for de ansatte.

Understellet til boreplattformen skal etter planen leveres våren 2018. Kværner ønsker foreløpig ikke å oppgi hvor mye kontrakten er verdt.

Ingeniørarbeidet har allerede startet ved Kværners kontorer i Oslo. Prosjektledelsen vil være lokalisert i Verdal i Midt-Norge hvor fabrikasjonen også vil foregå. Prefabrikasjon starter sommeren 2016, og sammenstilling vil finne sted fra våren 2017.

Starter arbeid med understell

ARBEID MED UNDERSTELL I GANG: I juni startet arbeidet med å bygge ett av understellene til Johan Sverdrup-feltet. Det ble markert på Kværner Verdal og også arbeids- og sosialminister Robert Eriksson var til stede.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.