NRK Meny
Normal

– Frp har godt av denne boka

Fylkeslederen i Frp i Sør-Trøndelag mener det er positivt for partiet at Per Sandberg har valgt å skrive bok.

Per Sandberg

Reaksjonene fra partifeller i Sør-Trøndelag er positiv, etter at Per Sandberg i dag gir ut bok.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Fylkesleder Roy Angelvik fulgte med på den direktesendte pressekonferansen onsdag formiddag der Per Sandberg fortalte om den nye boka «Mot min vilje».

Positive reaksjoner

Roy Angelvik

Fylkesleder i FrP i Sør-Trøndelag, Roy Angelvik, mener Sandberg er svært viktig for FrP.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

– Dette er jo ei bok som forteller hvordan Per Sandberg oppfatter livet i og utenfor Frp og de prosessene han har vært gjennom som politisk aktiv i 16 år. Jeg er glad for at denne boka kommer nå, sier Angelvik.

Han har i likhet med mange andre bare sett utdrag fra boka gjennom media.

I dag har fylkeslederen i Frp i Sør-Trøndelag, Roy Angelvik, bare hørt positive reaksjoner fra partifeller i fylket etter lanseringa av boka til Per Sandberg.

– Boka virker som et ærlig og godt produkt. Jeg hadde ikke forventet noe annet, sier Angelvik.

– Trenger ei slik bok

– Ei slik bok er noe alle partiene har godt av. Jeg tror det kommer bare positivt ut av dette, og at partiet kommer styrket ut. Vi må tørre å være uenig for å finne de beste løsningene, og ta de diskusjonene vi kanskje ikke har tatt, mener fylkeslederen i Frp i Sør-Trøndelag.

På pressekonferansen sa Per Sandberg at han ikke har noen ambisjoner om å ta over som leder for Frp dersom Siv Jensen trekker seg i fremtiden.

– Vi er jo veldig fornøyd med den partilederen vi har. Per Sandberg er en person som kunne greid å være partileder. Jeg er i utgangspunktet ikke negativ til det. Men dette er ikke noe tema nå, sier Angelvik.

Sandberg viktig for Frp

Han mener Per Sandberg er viktig for Fremskrittspartiet.

– Han betyr mye. Han er røsten som har snakket når folk ikke tørr å ta de store kampene. Per Sandberg har gjort en fenomenalt god og tøff jobb i forbindelse med arbeidet i programkomiteen til Frp.

Han representerer jo Frp i Sør-Trøndelag. Hva betyr det at han takket nei til å bli statsråd?

– For meg var dette ingen overraskelse. Han takket nei for å få bedre tid til seg og sin familie. Han er jo fortsatt på Stortinget og i politikken. Vi vil få høre mye til han fortsatt, sier Angelvik. Han er fornøyd med at Trøndelag har fått to statsråder og en statssekretær fra Frp.

Vurderer å bytte fylke

Per Sandberg representerer Sør-Trøndelag på Stortinget. På dagens pressekonferanse sa Sandberg at han ville takket nei til å bli renominert fra Sør-Trøndelag hvis han hadde fått spørsmålet i dag. Med glimt i øyet åpnet han for å bli nominert fra et annet fylke.

– Det er jo beklagelig hvis han trekker seg ut av Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag. Vi setter stor pris på den jobben han har gjort og gjør, sier Angelvik.