NRK Meny
Normal

– Fornuften min sa at dette er litt skummelt

Hanne Mercedes Florø-Larsen fikk en litt uvanlig fisk på stanga i Trondheimsfjorden i helga.

Hanne Mercedes Florø-Larsen spisskate

Hanne Mercedes Florø-Larsen dro opp en spisskate på 13, 5 kilo i Trondheimsfjorden.

Foto: Bjørn Florø-Larsen

På søndag var Hanne Mercedes Florø-Larsen ute i Trondheimsfjorden sammen med sin bror, Bjørn Florø-Larsen, for å fiske. Hun fikk først tak i en lange, som ble en fin middagsfisk. Den andre fisken hun dro opp var av en litt mer eksotisk sort.

– Jeg dro opp en spisskate. I utgangspunktet skulle vi ut for å slå min gamle rekord på en 13 kilos torsk jeg fikk da jeg var ni år. Så jeg ble rimelig forbauset når jeg dro opp denne fisken, sier Florø-Larsen til NRK.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Ny familierekord

Hun merket at fisken som beit på snøret var en av litt størrelse, og hun brukte rundt 20 minutter på å dra den opp.

Hanne Mercedes Florø-Larsen spisskate

Det var litt av en overraskelse for Hanne Mercedes og Bjørn Florø-Larsen når en spisskate kom opp over vannoverflaten.

Foto: Bjørn Florø-Larsen

– Den ga veldig mye motstand fordi spisskaten har veldig breie finner som er som vinger. Når den kom over i båten ble jeg veldig forbauset ettersom jeg ikke har sett en slik fisk før, sier hun.

Fisken veide 13,5 kilo, og da var den gamle rekorden slått med et halvt kilo. Og ikke nok med det, hun fikk også ny familierekord.

– Brødrene mine er sportsfiskere, og de har begge fått denne fisken, men ikke en som var så stor som min. Så da fikk jeg familierekorden i tillegg, forteller Florø-Larsen.

Svømte med fisken

De fant ut at spisskaten ikke var noen favorittmat, så de bestemte seg for å slippe den ut igjen. Etter å ha tatt noen bilder hoppet Florø-Larsen ut i vannet og tok imot fisken.

– Jeg svømte litt med den, før den seilte forsiktig nedover mot dypet. Og jeg fulgte den litt under vannet, det var en ganske spesiell opplevelse, sier hun.

Hanne Mercedes Florø-Larsen spisskate

Florø-Larsen svømte med spisskaten etter de satte den ut igjen.

Foto: Bjørn Florø-Larsen

Fisken var så bred at den kunne ta finnene rundt livet hennes og den var slimete som en ål, men hun forteller at den var veldig rolig så det gikk bra.

– Fornuften min sa at dette er litt skummelt, fordi fisken ser litt skummel ut. Men jeg vet at den er ufarlig. I tillegg var jeg på 300 meters dyp svart hav, så det var en litt merkelig følelse. Men det var såpass kjekt og en flott naturopplevelse, så jeg tenkte ikke så mye over det når jeg først var i gang.

– Det var veldig kjekt, og jeg kommer til å leve lenge på den, avslutter den fornøyde fiskeren.