Her fanger han ørreten på tre meters dyp med bare hendene

Hva gjør du når et flott eksemplar av en fjellørret vikler seg fast, sliter snøret og ikke vil opp? Hobbyfisker Svein Jæger Hansen tok saken i egne hender.

ørret med bare hendene

Svein Jæger Hansen fikk en litt annerledes fiskeopplevelse på Fiplingvatnet i Børgefjell i forrige uke. Foto: Malin Jæger Hansen og Kristoffer Bogfjellmo.

Svein Jæger Hansen så ingen annen løsning enn å stupe etter ørreten, etter at han hadde prøvd å få den om bord i nesten en halvtime.

– Jeg ser at fisken sitter fast under en trestokk på bunnen, og sier til datteren min Malin at jeg bare må hoppe uti, forteller han.

Fanget fjellørret med hendene

– Dette ble sommerens råeste fiskeeventyr, sier Jæger Hansen.

Foto: Privat

Samtidig tenker han at det er litt galskap å hoppe i det iskalde vannet som holder rundt ti grader.

– Men det får bare være, tenker jeg og stuper målrettet ned de tre meterne til bunnen. Der ser jeg skyggen av fisken som sitter fast, klemmer til rundt den og sparker i bunnen for å komme meg opp.

– En rus av glede

Selv om fjellørreten bare var på ett kilo, er han svært fornøyd med å lykkes med den litt spesielle fangstmetoden.

– Da jeg kom opp i båten igjen følte jeg en rus av glede og at adrenalinet raste i kroppen.

Til daglig er Svein Jæger Hansen kjøkkensjef ved Scandic Meyergården i Mo i Rana og vet å sette pris på en god råvare.

– Jeg skulle ikke miste den fine fisken når den først hadde bitt på kroken. Vannet var veldig kaldt, men det var likevel verdt det.

Imponerer Råfisklaget

I etterkant la han ut et videoklipp fra fisketuren på Instagram som har fått mange kommentarer, blant annet fra Norges Råfisklag. De ga like godt Svein Jæger Hansen en ny tittel, som årets råeste fritidsfisker.

– Selv om vårt kompetansefelt er på havet, synes vi det er en veldig artig video. Han fortjener absolutt tittelen når han stuper etter fisken på den måten, sier nettredaktør Lisbeth Drotz i Råfisklaget.

Den glade fiskeren er også en av kandidatene til å vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris, som kåres i oktober.

– Det er veldig stas at andre setter pris på min glede. Jeg er jo en glad gutt, men det tok kanskje litt av denne gangen. Folk sier at jeg er en villmann, ler han.

Måltid med fjellørret

– Resultatet av stupeturen ble en fantastisk god forrett. En fin og rød fisk servert med smørstekt hjertesalat, sautert mango- og paprikaterninger, grillet sitron og guacamole på toppen, sier den erfarne kokken.

Foto: Svein Jæger Hansen