Normal

– Dette takler Markus Henriksen

Trenerlegenden Bjørn Hansen frykter ikke at Markus Henriksen (18) skal bukke under for presset som ung landslagsdebutant.

Hansen har stor tro på Markus Henriksen

Markus Henriksen blir i kveld Norges yngste landslagsspiller på 28 år. Tidligere assistenttrener på landslaget, Bjørn Hansen, har klokkertro på unggutten som på dette bildet drar av Blackburn-proff Morten Gamst Pedersen.

Foto: Aas, Erlend/Fotomontasje NRK / Scanpix

I løpet av kort tid har Markus Henriksen gått fra å være flaskebærer i RBK, til å bli en av de store stjernene på landslaget.

18-åringen var den mest populære spilleren under landslagets pressemøte for to dager siden. Det var allerede før han i det hele tatt har ett eneste minutt med flagget på brystet for A-landslaget.

Oppmerksomheten kommer nok ikke til å minke, når han mot Kroatia i kveld entrer banen som den yngste spilleren for Norge på 28 år.

– Jeg er trygg på at hvis det er noen som takler det der, så er det Markus, sier tidligere landslagsassistent Bjørn Hansen.

Yttergård Jenssen, Henriksen og Huseklepp

Markus Henriksen har blitt godt mottatt i spillergruppa på landslaget. Her sammen med Ruben Yttergård Jenssen og Erik Huseklepp.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Vet ikke om han får vist sitt beste i kveld

Han mener det er rett av Egil Drillo Olsen å plassere unggutten i startoppstillingen, men han skulle gjerne sett at Henriksen fikk en tryggere debut med flagget på brystet.

– Spørsmålet er om han får muligheten til å ta fram sitt beste på landslaget i dag. Nykommere presterer best når de får spille sammen med de beste, og laget som starter i kveld har mange ferskinger, sier Hansen.

Markus er ydmyk

Han peker på at spill for landslaget kan gjøre mye for selvtilliten til 18-åringen. Samtidig er han ikke redd for at unggutten kommer til å sveve for høyt etter suksessen denne sesongen.

– Det fine med Markus er at han vet at han har kapasiteten, samtidig som han er ydmyk. Jeg tror ikke han har vært inne på tanken om å være selvgod, og jeg er ikke redd over at han skal påvirkes negativt over at han har nådd så langt, skryter Hansen.