– Austria-kampen blir årets viktigste

Tidligere midtbanesjef Bent Skammelsrud frir til publikum når Rosenborg skal spille årets viktigste kamp denne uka. Det står om 50 millioner i inntekter og gruppespill i Europa.

Anders Konradsen Austria Wien

Rosenborgs Anders Konradsen vinner ballen mot Austria Wiens Alexander Grunwald. Torsdag avgjøres det hvilket av de to lagene som får spille i Europaligaen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Torsdag tar Rosenborg imot Austria Wien på Lerkendal. Med 2–1 i favør østerrikerne fra det første oppgjøret, mener Skammelsrud at trønderne har gode muligheter i den avgjørende hjemmekampen. Vinner de sammenlagt, venter om lag 50 millioner kroner og seks kamper mot potensielt store europeiske klubber i potten.

Bent Skammelsrud

Det bør fylles på Lerkendal når Rosenborg spiller årets viktigste kamp, mener Bent Skammelsrud.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

– Hjemmekampen mot Austria Wien blir årets viktigste kamp, det er det ingen tvil om, mener den tidligere RBK-stjerna.

Ber publikum kjenne sin besøkelsestid

Skammelsrud mener at seriegullet allerede kan sendes til Trondheim og alt derfor handler om NM og deltagelse i Europaligaen. Han håper trønderne har fått med seg viktigheten og at Lerkendal er fullsatt når dommeren setter i gang kampen.

– Jeg tror gutta ønsker å komme seg inn i gruppespillet igjen og vise at de har tatt ytterligere steg fra i fjor, da gruppespillet ikke gikk så bra. Er det noen gang jeg virkelig ønsker at publikum skal komme å hjelpe gutta, så er det nå, oppfordrer han.

Rosenborg-Lazio

Disse RBK-gutta startet mot Lazio på bortebane i forrige sesongs Europa League.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Eliteserien – en skummel hvilepute

Skammelsrud hevder Rosenborg er heldige som møtte Brann som siste norske motstander, før de møter østerrikerne torsdag. Kampen i Bergen inneholdt mye, og det eksentriske hjemmepublikummet ga en atmosfære med europeisk tilsnitt.

– Det var en ordentlig bortekamp i Bergen. Publikum peip og det smalt litt i taklingene. Det er litt sjelden i Norge, mener han.

Men de fleste norske lag er svakere enn det Brann er for tiden, og mange svake motstandere gjør ikke oppgaven lettere for Rosenborg.

Bent Skammelsrud

Bent Skammelsrud har vært med på mye moro som Rosenborg-spiller. Nå håper han dagens spillere får oppleve europacup.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Det er veldig behagelig både for trøndere og Rosenborg sjøl å være så gode i eliteserien. Men jeg tror laget kan bli litt lidende av det i Europa i enkelte kamper, fordi man er så vant til å styre kampene. Når de da møter bedre motstand som kjører dem bakover, så er man ikke helt vant til det. Det kan være en utfordring, sier Skammelsrud.