Reginiussen: – Håper målet blir gull verdt

WIEN/TRONDHEIM (NRK): Austria Wien gikk ut i hundre etter sidebytte, og scoret to kjappe mot et tamt Rosenborg. På overtid tente likevel Tore Reginiussen håp om avansement da han stanget inn redusering til 2–1.

Kåre Ingebrigtsen og Tore Reginiussen er optimistiske før returoppgjøret i Europa League-kvalifiseringen.

Ingebrigtsen og Reginiussen til NRK etter tapet mot Austria Wien.

– Vi får håpe at bortemålet blir gull verdt. Det er stor forskjell på 0-2 og 1-2. Vi får ta med oss det målet og håpe på en bedre prestasjon neste uke, sier Reginiussen til NRK.

Rosenborg åpnet best med to halvsjanser på dødball etter kvarteret spilt. Anders Konradsen fikk stå helt alene etter en innøvd variant, men fikk dårlig treff på ballen og ballen ble blokkert til nytt hjørnespark.

Austria Wien prøvde å flere ganger å sende ballen i bakrom, og lyktes nesten da Venuto dro seg innover fra sin høyre kantposisjon. Skuddet snek seg like utenfor stolpen til Larsen Kwarasey.

FBL-EUR-C3-WIEN-TRONDHEIM

Rosenborg reduserte på overtid, og tar med seg et brukbart utgangspunkt til Lerkendal neste torsdag.

Ramlet sammen

Rosenborg har hatt for vane å komme ut i andre omgang med tæl og guts. Det var likevel det motsatte som skjedde på Ernst-Happel stadion etter sidebytte.

Fem minutter ut i omgangen fikk Alexander Grünwald stå mutters alene på 20 meter, og klinke til med strak vrist. Ballen føk forbi en sjanseløs Kwarasey.

Rosenborg virket helt ut av det, og det skulle bare gå knappe to minutter før hjemmelaget doblet ledelsen.

Pires ble spilt flott i bakrom etter dårlig forsvarsspill av Tore Reginiussen. Kantspilleren kom mutters alene med Adam Larsen Kwarasey og trillet ballen forbi RBK-keeperen.

Helland med kjempesjanse

Rosenborg var tamme kampen gjennom, og var langt unna formen vi har sett i Eliteserien. Likevel skapte de en enorm sjanse i det 76 spilleminutt.

Mike Jensen spilte Helland fri inne i Austria Wiens boks, og fra 14 meter prøvde han å plassere ballen i det lengste hjørne. Avslutningen var svak, men snek seg mellom beina til Rotpuller og forbi keeper Almer. Uheldigvis sto Filipovic på streken og avverget scoringsmuligheten.

Reginiussen stanget inn reduseringen

Anders Konradsen Austria Wien

Rosenborg raknet helt i starten av den andre omgangen mot Austria Wien.

Rosenborg prøvde seg på en sluttspurt, og sendte Vilhjalmsson inn for å sette ytterligere press på topp. Det skulle vise seg at trykket resulterte i scoring på overtid.

Etter noe klabb og babb endte ballen opp hos Elba Rashani. Han dro seg fint ned mot krittlinja, og chippet ballen på første stolpe. Der kom en revansjesugen Tore Reginiussen og stanget ballen i mål fra fire meter. Flere mål ble det altså ikke.

Målscoreren tror nå at det er gode muligheter for avansement etter den sene reduseringen.

– Jeg er aldri fornøyd med tap, og det er unødvendige mål vi slipper inn. Vi må ta med oss det resultatet vi får, og alt er i våre hender nå. Jeg tror vi har gode muligheter, med et annet kampbilde, sier Reginiussen.