NRK Meny
Normal

– Ajax og PSV snuser på RBK-Skjelvik

Ifølge avisen De Telegraaf hadde begge klubbene speidere på Ullevål under søndagens cupfinale.

Rosenborg - Sarpsborg08

På søndag ble Jørgen Skjelvik cupmester med Rosenborg. Nå kan Nederland være neste stopp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

En delegasjon fra Ajax så Skjelvik ta cupgull mot Sarpsborg 08 på søndag. Den nederlandske klubben var derimot i godt selskap. Foruten PSV, var flere andre europeiske klubber representert, ifølge avisen.

De skriver at både Ajax og PSV er interessert i forsvarsspilleren. Skjelviks anvendelighet skal være en av grunnene til at han er ønsket i Nederland.

Kan forsvinne spillere

– Det er stor tabloid interesse rundt spillerlogistikk, men det er heldigvis mange andre tema som er viktige for den daglige driften, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye.

Stort mer konkret vil han ikke være i dette spørsmålet.

– Vi skal evaluere alt og alle. Det holder ikke å vinne tippeligaen med 12 poeng for å være godt nok skikket til å prestere i Europa, sier han.

Stor interesse

I sommer var russiske Krylja Sovetov frempå, og la inn et bud på 1 million euro (nesten ni millioner kroner) for Skjelvik.

Også midtbaneanker Ole Kristian Selnæs (21) og vingen Pål Andre Helland (25) er blitt koblet til andre klubber etter at Rosenborgs innsats i årets eliteserie. Også Fredrik Midtbø og Jonas Svensson er lansert som hete salgsobjekter.

Stefan Strandberg (25) forlot som kjent Rosenborg til fordel for russiske Krasnodar i sommer.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25