51-åring dømt til forvaring

Frostating lagmannsrett har dømt en 51 år gammel Steinkjer-mann til forvaring for å ha skadet en kvinne i underlivet.

Kniver

Dette er knivene som politiet fant hos den tiltalte 51-åringen, og som ble lagt fram som beviser i rettssaken.

Foto: Kari Sørbø/NRK
Erik Waatland
Journalist
Kari Sørbø
Journalist

Forvaringen har en tidsramme på fem år og seks måneder, med en minstetid på tre år. 51-åringen ble frikjent for samme forhold i Inntrøndelag tingrett i fjor.

Tredje gang

I dommen fra lagmannsretten heter det at tiltalte nå dømmes for tredje gang for å ha skadet en kvinne alvorlig i underlivet. Hensynet til samfunnsvernet tilsier derfor forvaringsstraff, fordi faren for at tiltalte kan gjøre lignende handlinger er til stede.

Aktor Per Morten Schjetne.

Aktor Per Morten Schjetne er fornøyd med utfallet.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne, er fornøyd med dommen i Frostating lagmannsrett. Den var enstemmig både når det gjaldt skyld og straffeutmåling.

– Vi har to tidligere domfellelser, og det er en nærliggende gjentakelsesfare for liknende forhold, sa statsadvokat Per Morten Schjetne til NRK.no tidligere i juni.

Forsvarer Sidsel Katralen sier til NRK at hun ikke har fått lest dommen nøye ennå, men tar til etterretning at klienten hennes er dømt og at de vil ta stilling til eventuell anke til Høyesterett senere.

Sidsel Katralen, advokat

51-åringens forsvarer, Sidsel Katralen, tar dommen til etteretning.

51-åringen er dømt til å betale den fornærmede 44 år gamle steinkjerkvinnen 10.000 kroner for økonomisk tap og 125.000 kroner for ikke-økonomisk tap.

Skåret i underlivet

51-åringen fra Steinkjer ble høsten 2012 tiltalt for å ha skåret en kvinne i underlivet med en tapetkniv eller annen skarp gjenstand i mars 2011. Det var helsepersonell som varslet politiet da kvinnen oppsøkte lege, to uker etter at det hadde skjedd.

Etterforskningen viste at det var vanskelig å finne tekniske bevis i saken, da mannen hadde rundvasket soverommet med klorin. Fire tapetkniver ble funnet i lommer på bukser på soverommet til tiltalte, fire kniver ble funnet på badet.

Kvinnen har i politiavhør nektet for at steinkjermannen hadde noe med skadene hennes i underlivet å gjøre, og sier at skadene oppsto ved et uhell.

Anket saken

Flertallet av tingrettens dommere valgte å frifinne mannen, men aktor anket frifinnelsen, og ankesaken startet i Frostating lagmannsrett mandag 10. juni.

Mannen er to ganger tidligere dømt for underlivsmishandling. I 2010 ble han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.