NRK Meny
Normal

39-åringen i drapssaken i Trondheim løslates

39- åringen som er siktet for bevisforspillelse i forbindelse med dødsfallet til trondheimskvinnen Vibeche Sofie Falck Danielsen blir løslatt.

Politiadvokat Mette Kollstrøm

Politiadvokat Mette Kollstrøm mener 39-åringen ikke lenger utgjør en fare for bevisforspillelse i saken.

Foto: Morten Andersen

Mannen er siktet for å ha hindret politiets etterforskning av den antatte drapssaken, og ble sist lørdag fengslet fordi politiet fryktet at han kunne ødelegge bevis.

– Vi vurderer det slik at denne mannen ikke lenger utgjør noen bevisforspillelsesfare i saken, sier politiadvokat Mette Kollstrøm til NRK.

Siktelsen står

Politiet vil ikke si konkret hva han er siktet for, men viser til at han skal ha motarbeidet en offentlig undersøkelse, fjernet eller ødelagt spor eller gjenstander i etterforskningen.

– Siktelsen som ble lagt frem mot ham da han ble varetektsfengslet lørdag er ganske rund. Den opprettholdes selv om han nå løslates, sier Kollstrøm.

Mannen blir sluppet ut av varetektsfengslet i løpet av fredag.

De tre andre siktede blir sittende videre i varetekt.

Regner med lang etterforskningstid

Politiet vil fortsatt ikke gå ut med detaljer rundt funnet av den 48 år gamle kvinnen.

– Av etterforskningstaktiske grunner kan jeg ikke gi noen opplysninger om funnet annet enn at vi har identifisert avdøde. Vi kan heller ikke gi opplysninger rundt dødsårsak. Det er uklart når obduksjonsrapporten er klar, sier politiets etterforskningsleder Bjørn Are Kattem.

Danielsen ble funnet av dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste på elvebunnen i Nidelva rundt klokka 15 tirsdag. Da hadde store styrker lett etter henne i seks dager.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.