Hopp til innhold

30 år siden Sex Pistols

I midten av juli var det nøyaktig 30 år siden det legendariske punkbandet Sex Pistols sto på scenen på Samfundet i Trondheim.

Sola Johnsen på Sex Pistols-konsert

Det var ingen aldersgrense på konserten, og byens 14-15-åringer gikk mann av huse med sikkerhetsnåler i ørene, kjetting i bukselinninga og mors sminke i ansiktet.

Mange har i ettertid skrytt på seg å ha vært tilstede på konserten, men en av dem som uomtvistelig var i salen, var Sola Johnsen, nåværende trommis i DumDum Boys. Han var da 14 år, og sto helt fremst ved scenen med punkeikonene.

- Ukebladet NÅ var til stede og tok bilder. Jeg fikk husarrest da mor så bildet av meg. Men etterpå fikk jeg trommesett, sier Johnsen (fremst til venstre på bildet).

Fikk ønskelåta

Det ble gjort opptak under konserten, og dette ble gitt ut som bonusspor på en av platene; ”Live in Trondheim”. Før den siste låta kan man høre spede fjortisstemmer rope på ”God Save the Queen”. Her var Sola Johnsen med. Salen tok etter, og ropte taktfast på den populære låta. Sex Pistols rakk å legge i veg med en helt annen sang, men litt uti kan man høre vokalist Johnny Rotten avbryte med et ”Fuck it!” - for så å etterkomme publikums ønske.

I kjølvannet av denne legendariske konserten oppsto det flere punkband i Trondheim, blant anna Wannskrækk, som ble forløperen til DumDum Boys.

Sex Pistols på Samfundet

Sex Pistols foran et ellevilt publikum på Samfundet for 30 år siden.

Markerer på Mono og Blæst

Og nå er Sola Johnsen blant initiativtakerne til 30-årsmarkeringa av Sex Pistols’ norgesbesøk.

- Fredag 20. juli var det konsert med tributebandet Syv Pistols på Mono i Oslo. Da var det på dagen 30 år siden Sex Pistols spilte på Pingvinen Klubb i Oslo, forteller Sola Johnsen.

Og 21. juli var det Blæst som fikk besøk av tributebandet, som foruten Sola selv på trommer, består av Truls Lorentzen og Vemund Engan på gitarer og Øyvind Engan på bass.

Materialet var henta fra Sex Pistols' noe begrensa repertoar. Meninga var å spille hele albumet Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols, klassikeren fra 1977, fra første til siste låt.

Sex Pistols spiser pizza på Nordre

Sex Pistols nyter en pizza på Nordre i 1977.

Siste fra Trøndelag