3-0 til Rosenborg

Trond Olsen, Didier Konan Ya og Rade Prica gav Rosenborg 3-0 seier over Aalesund på bortebane.

Aalesund-RBK

Rosenborg dominerte kampen igjennom og fikk tidlig betalt for offensivt spill. Det første målet kom allerede etter ni minutter.

Målet kom etter at Rade Prica slo en kort ball til Didier Konan Ya. Han tok ballen med seg forbi muren og puttet den i lengste hjørnet.

Elleve minutter senere, i det 20. spilleminuttet, gikk Rosenborg opp til 2-0 ledelse over Aalesund på bortebane. Målet kom etter et frispark som først gikk i muren, men Trond Olsen plukket opp ballen, gikk gjennom muren og scoret alene med Aalesund-keeper Lindgaard.

RBK farlig frempå

Utover i første omgangen forsøkte hjemmelaget å øke presset, men Rosenborg ble aldri direkte truet. Til pause stod det 2-0 til gjestene.
Også i annen omgang var gjestene fra Trondheim det førende laget og kom til flere målsjanser. Spesielt Rade Prica var farlig nær nettsus gjentatte ganger.

Erik Hamren

Erik Hamren

RBK gikk opp til 3-0 ledelse etter 76 minutter. Målscorer var Rade Prica etter at Kjell Rune Sellin vant ballen og kom seg forbi Arnefjord og fikk sendt en pasning til Prica.

- Det er en vanskelig kamp her i Ålesund. Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner og scorer tre mål, sa rosenborgtrener Erik Hamren til TV2 Zebra rett etter kampen.

Mannet seg opp

- Når du ligger under 2-0 mot Rosenborg, vet du at det blir en vanskelig ettermiddag. Vi gjorde et ærlig forsøk og mannet oss opp i pausen, men det holdt ikke. Rosenborg kontrollerer kampen og vi var nødt til å gamble, men desverre klarte vi ikke å få mål, var kommentaren fra aalesundtrener, Kjetil Rekdal.

Med kveldens seier økte RBK forspranget sitt til en 10 poengs luke i eliteserien. Molde kan søndag redusere RBK-ledelsen til sju poeng med seier over Fredrikstad.