16:00: Direkte fra pressekonferanse med Åge Aleksandersen

Det er dagen før dagen for Åge Aleksandersen og Sambandet. Se pressekonferansen direkte klokken 16:00.

Vi sender live fra London og Åge Aleksandersens pressekonferanse.

Fredag kveld kommer et nytt høydepunkt i Åge Aleksandersens lange karriere. Trønderrockeren skal spille en konsert i det legendariske konsertlokalet Royal Albert Hall i London. Klokken 16:00 er det klart for pressekonferanse, dagen før dagen.

Billettene ble revet bort

3000 billetter ble revet bort da de ble lagt ut, flesteparten kjøpt av trøndere. Konserten vil ha en varighet på opp mot tre timer, ikke langt unna den varigheten inspirasjonskilden Bruce Springsteen har på sine konserter.

Aleksandersen og Sambandet har forberedt seg til fredagens konsert lenge.

– Fram til fredag spiller vi hele konserten to ganger hver dag. Bortsett fra en del praktisk «ræl», og mye teknikk som skal på plass, virker vi å være i rute, sier Aleksandersen.

Ny plate 10. juni

Én uke før konserten slapp Aleksandersen ei samleplate med fire nye sanger. Tittelen er "Det er langt å gå til Royal Albert Hall". Men nå er altså artisten på vei dit.

Og uka etter venter konserter i Kirkenes og Hammerfest, og Vinstra og på Kvål. På Kvål blir det intimkonsert for om lag 180 betalende i Folkets Hus 2. juli.

åge aleksandersen og sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet har brukt Olavshallensom øvingslokale før konserten i Royal Albert Hall.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Video fra Trøndelag

Stjernedrømmen til trønderske In Fusion er å vinne Melody Grand Prix - først den norske i Oslo Spektrum - så den internasjonale finalen.
Det skal bli statue av Nils Arne Eggen
På dagen i dag er det 25 år siden det lokale bandet After Dark gikk over til å bli D.D.E. under en konsert på et utested i Namsos.