NRK Meny

16:00: Direkte fra pressekonferanse med Åge Aleksandersen

Det er dagen før dagen for Åge Aleksandersen og Sambandet. Se pressekonferansen direkte klokken 16:00.

Vi sender live fra London og Åge Aleksandersens pressekonferanse.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fredag kveld kommer et nytt høydepunkt i Åge Aleksandersens lange karriere. Trønderrockeren skal spille en konsert i det legendariske konsertlokalet Royal Albert Hall i London. Klokken 16:00 er det klart for pressekonferanse, dagen før dagen.

Billettene ble revet bort

3000 billetter ble revet bort da de ble lagt ut, flesteparten kjøpt av trøndere. Konserten vil ha en varighet på opp mot tre timer, ikke langt unna den varigheten inspirasjonskilden Bruce Springsteen har på sine konserter.

Aleksandersen og Sambandet har forberedt seg til fredagens konsert lenge.

– Fram til fredag spiller vi hele konserten to ganger hver dag. Bortsett fra en del praktisk «ræl», og mye teknikk som skal på plass, virker vi å være i rute, sier Aleksandersen.

Ny plate 10. juni

Én uke før konserten slapp Aleksandersen ei samleplate med fire nye sanger. Tittelen er "Det er langt å gå til Royal Albert Hall". Men nå er altså artisten på vei dit.

Og uka etter venter konserter i Kirkenes og Hammerfest, og Vinstra og på Kvål. På Kvål blir det intimkonsert for om lag 180 betalende i Folkets Hus 2. juli.

åge aleksandersen og sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet har brukt Olavshallensom øvingslokale før konserten i Royal Albert Hall.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.