NRK Meny
Normal

Ikke langt igjen til Royal Albert Hall

Denne uka øver Åge Aleksandersen & Sambandet i Olavshallen i Trondheim. To ganger hver dag spiller de konserten fra ende til annen.

åge aleksandersen og sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet øver i Olavshallen før konserten i Royal Albert Hall

Foto: Ståle Tonning / NRK
Alf Skille
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fram til fredag spiller vi hele konserten to ganger hver dag. Bortsett fra en del praktisk «ræl», og mye teknikk som skal på plass, virker vi å være i rute, sier Aleksandersen.

Repertoiret er mer eller mindre slik det blir under konserten i London fredag 17.juni. Det tilsier en konsert på opp mot tre timer - ikke langt unna varigheten av inspirasjonskilden Bruce Springsteens opptredener.

Åge Aleksandersen og Sambandet øver før konserten i Royal Albert Hall fredag 17. juni.

Åge øver på "Suttekluten", og snakker om konserten i Royal Albert Hall

Ledige billetter

I januar ble det klart: Åge & Sambandet skal spille i selveste Royal Albert Hall i London. 3000 billetter forsvant som dugg for sol, og de fleste ble solgt til trøndere.

Sangen, og drømmen om konsertstedet, er fra Aleksandersens solo-debut i 1975, «7800 Namsos», like før orkesteret Prudence ble oppløst. Melodien er lånt fra Elton Johns sang "Country Comfort" fra albumet Tumbleweed Connection (1970).

I dag la konserthuset i bydelen Kensington ut et par hundre billetter som de faste gjestene hadde sagt fra seg. Det er altså mulig å sikre seg adgang ved å kjøpe rett fra Royal Albert Halls hjemmesider på nett.

På bookingsida summeres den 67 år gamle artistens karrière. Der er «Sukker & Salt» oppgitt som Åges siste plate. Det er forsåvidt riktig. Inntil fredag.

Ny plate 10.juni

Åge Aleksandersens plate "Det e langt å gå til Royal Albert Hall"

Åge Aleksandersens siste plate

Foto: Foto av plate utgitt av Warner Music Norge

Én uke før konserten kommer ei samleplate med fire nye sanger. Tittelen er "Det er langt å gå til Royal Albert Hall". Men nå er altså artisten på vei dit.

Og uka etter venter konserter i Kirkenes og Hammerfest, og Vinstra og på Kvål. På Kvål blir det intimkonsert for omlag 180 betalende i Folkets Hus 2.juli.

Video fra Trøndelag

Helikopter brukes til gjødsling av skog.
Rie Aurora Aagaard (13) er den einaste i Noreg med det ultrasjeldne syndromet heminasal aplasi. Diagnosen gjer at ho har eit særeige ansikt.
I jordbæråkeren i Lensvik har de fått en fast gjest. Den er imidlertid ikke så velkommen.