Ikke langt igjen til Royal Albert Hall

Denne uka øver Åge Aleksandersen & Sambandet i Olavshallen i Trondheim. To ganger hver dag spiller de konserten fra ende til annen.

åge aleksandersen og sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet øver i Olavshallen før konserten i Royal Albert Hall

Foto: Ståle Tonning / NRK

Fram til fredag spiller vi hele konserten to ganger hver dag. Bortsett fra en del praktisk «ræl», og mye teknikk som skal på plass, virker vi å være i rute, sier Aleksandersen.

Repertoiret er mer eller mindre slik det blir under konserten i London fredag 17.juni. Det tilsier en konsert på opp mot tre timer - ikke langt unna varigheten av inspirasjonskilden Bruce Springsteens opptredener.

Åge Aleksandersen og Sambandet øver før konserten i Royal Albert Hall fredag 17. juni.

Åge øver på "Suttekluten", og snakker om konserten i Royal Albert Hall

Ledige billetter

I januar ble det klart: Åge & Sambandet skal spille i selveste Royal Albert Hall i London. 3000 billetter forsvant som dugg for sol, og de fleste ble solgt til trøndere.

Sangen, og drømmen om konsertstedet, er fra Aleksandersens solo-debut i 1975, «7800 Namsos», like før orkesteret Prudence ble oppløst. Melodien er lånt fra Elton Johns sang "Country Comfort" fra albumet Tumbleweed Connection (1970).

I dag la konserthuset i bydelen Kensington ut et par hundre billetter som de faste gjestene hadde sagt fra seg. Det er altså mulig å sikre seg adgang ved å kjøpe rett fra Royal Albert Halls hjemmesider på nett.

På bookingsida summeres den 67 år gamle artistens karrière. Der er «Sukker & Salt» oppgitt som Åges siste plate. Det er forsåvidt riktig. Inntil fredag.

Ny plate 10.juni

Åge Aleksandersens plate "Det e langt å gå til Royal Albert Hall"

Åge Aleksandersens siste plate

Foto: Foto av plate utgitt av Warner Music Norge

Én uke før konserten kommer ei samleplate med fire nye sanger. Tittelen er "Det er langt å gå til Royal Albert Hall". Men nå er altså artisten på vei dit.

Og uka etter venter konserter i Kirkenes og Hammerfest, og Vinstra og på Kvål. På Kvål blir det intimkonsert for omlag 180 betalende i Folkets Hus 2.juli.