- Jeg gleder meg til VM

Emil Hegle Svendsen ønsker å revansjere fjorårets VM som endte i sykdom og hjemreise.

Emil Hegle Svendsen
Foto: NRK

I neste uke starter VM i skiskyting i Østersund. Og etter ha gjennomført de siste forberedelsene på Savalen håper Emil Hegle Svendsen på resultater i VM.

- Jeg kan det med å prikke inn formen og jeg føler meg trygg på at dette skal bli bra, sier Hegle Svendsen til NRK.

Skiskytteren fra Trondheim gleder seg til VM og sier han ikke har noe å tape.

- Det er jo forventingspress og alt dette, men for min del har sesongen vært bra og da er det bare å senke skuldrene og la det stå til, sier Emil Hegle Svendsen.

Verdensklasse

I Pokljuka Slovenia i desember kunne Hegle Svendsen endelig stige helt til topps i verdenscupsammenheng. Landslagstreneren tror Svendsen kan bli verdens beste skiskytter.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen vant i Slovenia i desember.

Foto: NRK

- Han har god utholdenhet og han er rask på ski. Samtidig er han veldig god til å skyte, sier landslagstrener Kjell Ove Oftedal.

Hegle Svendsens tidligere trener Kjell Steinar Aas er ikke overrasket over at hans tidligere elev nå er i verdenstoppen.

- Emil var en som alltid skulle være i teten, han gav alt både i renn og på trening. Han har alltid vært en ener og det vet han, det lukter gull Emil, sier Kjell Steinar Aas.

Målbevisst

Stig Strand i Trondhjems Skiskyttere har fulgt Emil Hegle Svendsen i mange år.

- Han er fantastisk målbevisst, han kom inn i miljøet som tolv-trettenåring og bare etter et par år virket det som han hadde bestemt seg for å bli en topp skiskytter, sier Strand.

Hegle Svendsen valgte å reise til Lillehammer for å gå skiskytterlinje på videregående skole, men Trondhjems Skiskyttere er fortsatt hjemme.

- Det er det og vi har gleden av å ha han hjemom av og til, sier Stig Strand.