NRK Meny
Normal

Går til søksmål etter dopinganklager

Det tyske skiforbundet (DSV) har gått til rettslige skritt i forbindelse med dopinganklager mot flere av nasjonens skiskytterstjerner.

Andrea Henkel viser frem de to VM-gullene hun har vunnet i VM.
Foto: Jens Meyer / AP

Østerrikske myndigheter etterforsker saken etter å ha mottatt et anonymt brev med detaljert informasjon om påstått bloddoping.

LES OGSÅ: Tyske stjerner henges ut for doping

I brevet står navn på utøvere, tre leger som skal ha hjulpet dem samt metodene de skal ha benyttet.

Listen omfatter 31 navn; 16 østerrikere og 15 utlendinger, derav 10 er tyske.

DSVs juridiske ekspert, Franz Steinle, sa tirsdag at forbundet har saksøkt dem som står bak. Søksmålet er levert inn til både det tyske og det østerrikske rettsapparatet.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal