- HA-toppen ukjent med 10 kilo hasj

21-åring som ble tatt med hasjpartiet på Støren vitna i dag. Han sa at Leif Ivar Kristiansen trodde han kom med 3 kg og ikke 10 kg hasj.

21-åring i retten

21 åringen sa i retten i dag at Kristiansen ikke visste noe om at hasjpartiet var økt fra 3 til nesten 10 kilo.

Foto: Rettstegning, Knut Løvås

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

21-åringen fortalte i retten i dag om tida før han ble tatt med 9,9 kilo hasj på Støren 9. mai 2009. Mannen hadde få måneder tidligere sluppet ut av fengsel. På Tunga hadde han blitt kjent med folk som var involvert i narkotikasalg. Da han så hvor lønnsomt det kunne være, ble han fristet til å skaffe stoff sjøl.

32-åringen hadde kontaktene


Ifølge 21-åringen var det 32-åringen som vitnet i retten i går som hadde kontaktene med importørene i Oslo. 21-åringen sa i retten at han ikke trodde at den antatte HA-lederen, Leif Ivar Kristiansen, var klar over at han var på vei til Trondheim med 10 kilo hasj.

Det var liten tilgang på hasj i begynnelsen av mai 2009. Og 21-åringen fortalte om et møte i klubblokalene i Trolla der den antatte klubblederen, Leif Ivar Kristiansen, flere ganger skal ha spurt 32-åringen om han skulle hjelpe til med å skaffe hasj.

– Det var snakk om «prøvekjøring» fra en ny leverandør, sa 21-åringen.

Forutsetningen var at dersom 21-åringen og 32-åringen hadde nok penger til et kilo, så skulle Kristiansen hjelpe dem med litt ekstra. De ble da enige om å kjøpe 3 kilo hasj.

3 kilo ble til 10

21-åringen tok buss til Oslo og hadde med seg ca 20 tusen kroner i kontanter. Han skulle få tilsvarende av 32-åringen via konto, men pengene kom ikke. Da kontaktet han sin far som overførte 16 tusen til han.

– Jeg spilte på følelser, han har alltid sagt at jeg må ringe ham i stedet for å gjøre noe dumt, sa 21-åringen.

Deretter møtte 21 åringen Leif Ivar Kristiansen som avtalt og sammen traff de leverandøren, en norsk-vietnameser, som også er tiltalt i saken. Planen var å kjøpe tre kilo hasj, men 21-åringen fikk med seg prøve på det nye stoffet for å teste det ut. Etter testen bestemte han seg for å kjøpe 10 kilo, fordi han ble fristet til å tjene ekstra penger.

Var alene ved overleveringen

21-åringen fikk overlevert partiet i en trillekoffert på parkeringsplassen til Ikea på Furuseth utenfor Oslo. Deretter tok han toget til Trondheim.

- Jeg var ganske nervøs på toget. Satt med kofferten under beina og hadde en følelse av at jeg kanskje ble overvåket, men hadde også en euforisk følelse. Tenkte at jeg hadde en million mellom beina, sa 21-åringen i retten.

Han avtalte med 32-åringen over telefon at han skulle gå av på Støren der 32-åringn skulle vente med bil. Men på Støren sto politiet. De gikk inn i toget og pågrep 21 åringen.

Sier Kristiansen ikke visste

I går ble det klart at politiet i over ett år hadde avlyttet Leif Ivar Kristiansens telefon og slik oppdaget kontakten han hadde med norsk-vietnameseren. Men 21 åringen sa i retten i dag at Kristiansen ikke visste noe om at hasjpartiet var økt fra 3 til nesten 10 kilo.

Han avviste også 32-åringens vitneutsagn om at de begge fikk beskjeder fra Kristiansen mens de satt i varetekt.

- Dette får stå for hans regning, sa den tidligere kameraten i sin forklaring.

– Vi ble ikke truet

Om kontakten sin med Leif Ivar Kristiansen etter at han slapp ut av varetekt, fortalte 21-åringen om et møte i Trolla der Kristiansen krevde at de måtte gjøre opp for det store hasjpartiet. 21 åringen sa i retten at 32 åringen da sa at det ikke var noe problem fordi han kunne få forskudd på sin morsarv.

I retten i går forklarte 32-åringen at han ble truet til å bruke morsarven sin til å betale Kristiansen.

Rettssak mot antatt HA-leder

Rettssaken mot den antatte lederen i Hells Angels og fire andre startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Foto: Elisabeth Skarrud / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.