NRK Meny
Normal

- Det er for mange krav

Åge Aleksandersen vil at vi skal bli flinkere til å glede oss over små ting. Hør singelen «Medvind» her.

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen synes vi skal bli flinkere til å glede oss over de små tingene her i livet.

Foto: Promo

Aleksandersen tar i sin nye låt, som er første singel fra albumet «Furet værbitt», et oppgjør med alle kravene til hvor lykkelig og perfekte vi skal være, og hvor bra vi skal se ut.

- Jeg ser meg jo rundt og har en del tanker om alle disse kravene. Veldig få av oss blir verdensmestere, men vi har alle en vesentlig rolle å spille. Vi er alle veldig verdifulle, sier han til NRK.

Har jobbet med unge folk

Aleksandersen sier i sin nyeste singel at vi skal bli flinkere til å glede oss over små ting i livet. Og «Medvind» har fått gode anmeldelser i avisene i dag. Dagbladet og Adresseavisen synes låta er verdt terningkast fem, mens VG gir singelen fire øyer på terningen.

Resten av albumet «Furet værbitt» kommer rundt 1. april, og denne gangen har han ikke bare jobbet med Sambandet, men også med unge folk. Blant annet superprodusent Kåre Vestrheim som har produsert plater for blant annet Marit Larsen, Odd Nordstoga og Motorpsycho.

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen har jobbet med superprodusent Kåre Vestrheim på det nye albumet sitt.

Foto: Promo

- Utfordring

- Han har pirket i fortreffeligheten min. Det har vært mye nei!, ikke bare ja! hele tiden. Jeg har lært enormt mye, sier Åge Aleksandersen om samarbeidet.

Ifølge Adresseavisen er det første gang siden 1989 han har jobbet med en produsent om en plate. Og det har altså vært utfordrende. Vestrheim er 20 år yngre enn Åge Aleksandersen.

- Det var på tide å bli utfordret, og jeg ble skikkelig utfordret. Men jeg synes resultatet ble så vellykket som jeg hadde håpet. Det er en plate full av overskudd.

- Bekymret

Vestrheim har blant annet tilført den nye singelen noen akkordvendinger som ikke er typisk for Åge Aleksandersen.

- Jeg var lenge veldig bekymret, men jeg skjønte at han visste hva han holdt på med.

«Medvind» kan kjøpes digitalt og vil bli spilt på radio, mens resten av albumet er i sluttspurten.

Hør hele intervjuet med Åge Aleksandersen her: