Hopp til innhold

Slik har tvillingmor Cecilie trent seg opp til å løpe maraton

Søndag står Cecilie Josefsen da Silva på startstreken til sitt andre maraton. Til tider har det vært vanskelig å få treningen inn på timeplanen.

Maraton

Cecilie Josefsen da Silva fra Senja skal løpe New York Marathon. Her sammen med Jack Waitz, enkemann og tidligere trener til den avdøde løpelegende Grete Waitz.

Foto: Privat

– I 2008 fikk jeg tvillinger. Etter å ha pratet med en annen venninne, som også hadde fått tvillinger, om trening og løping, begynte jeg å løpe, sier den tidligere volleyballspilleren, Cecilie Josefsen da Silva.

– Det var ikke enkelt å få tid til trening. Da var løping en fin treningsform, det var bare å få på seg joggeskoene, sier hun.

Det første målet var å delta i et løp på en mil, så halvmaraton, før hun til slutt bestemte seg for å løpe maraton.

– Som småbarnsmor med fast jobb er det begrenset hvor mye tid jeg kan sette av. Vi har en løpegruppe på Senja som vi trener fast med én gang i uken. Det har betydd masse for meg. Uten den ville jeg nok blitt hjemme på sofaen i stedet for å trene flere ganger. Ellers trener jeg når det passer, både på egen hånd og i saltimer på treningssenteret, forteller hun.

Vil inspirere andre

Maraton

Cecilie Josefsen da Silva med startnummeret sitt til New York Marathon. Rundt 47.000 er påmeldt løpet.

Foto: Privat

Da Silva har en blogg hvor hun blant annet skriver om trening og kosthold. Der forteller hun om treningsopplegget før søndagens løp. Rolige langturer og effektive intervalløkter er noe av oppskriften.

– Målet med bloggen er å inspirere andre i samme situasjon til å komme seg ut og trene. Jeg prøver å ha en lavterskelprofil på det hele. Det viktigste er at folk er i aktivitet, sier hun.

New York den store drømmen

I sommer gjennomførte hun Oslo Marathon på 4 timer og 43 minutter. Søndag stiller hun til start i New York Marathon.

– Det har hele tiden vært den store drømmen å løpe maraton i New York. Da jeg ble trukket ut av jobben til å delta, var det ingenting å nøle på, forteller hun.

– Hva er målet i New York, da?

– Da jeg løp Oslo maraton sa jeg at dette ikke er noe jeg blir å gjøre hver uke. En maraton er en kjempebelastning på kroppen, så jeg satser på å gjennomføre.

New York Marathon

Folkefesten New York Marathon ble avlyst i fjor. I år er det derfor påmeldt hele 47.000 personer.

Foto: Martineric (Flickr)

Folkefest med 47.000 deltakere

New York Marathon ble avlyst i fjor, på grunn av skadene etter stormen Sandy.

Deltakerne som var påmeldt til fjorårets løp har fått mulighet til å delta i år. Dermed ser det ut til at Cecilie Josefsen da Silva skal konkurrere mot cirka 47.000 andre deltakere på søndag.

– Det er enormt oppmerksomhet rundt løpet. Folk på gata stopper oss for å spørre hvor vi er fra når de ser at vi har treningsklær på. Løpet skal jo gå gjennom alle bydelene, så det blir en folkefest. jeg gleder meg enormt, sier da Silva, som aldri har vært i New York tidligere.

– Nå får jeg muligheten til å se hele byen. Hvis jeg ikke møter den berømte veggen, da.

Grete Waitz vinner New York maraton for tredje gang på løpets 10 års jubileum, sendt Sportsrunden 27.10.1980

Grete Waitz vant New York Marathon for tredje gang under 10-årsjubileet i 1980.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark

Hovedtillitsvalgt og sykepleier Eva J. Ytrehauge, operasjonssykepleier Anette Liberg og kreftsykepleier Marte Lebesby ved dagkirurgien på Klinikk Alta, frykter styret i Finnmarkssykehuset ikke skjønner konsekvensen av å legge ned tilbudet.

Høyre: Vil at sykehusleger skal kombinere jobber

Hans Ragnar Mathisen

Hans Ragnar (78) feiret Tromsø-samenes store dag

Mange hundre turister går daglig opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten.

Aukande besøkstal: – Allemannsretten er på nokre måtar under press