Status etter tre kamper: 11 spillere på skadelista

Det er ikke smertefritt å gjøre comeback på fotballbanen. Det har de gamle heltene i Bossekop UL fått erfare.

Martin Overvik og Rune Stamnes

Manageren på BUL 3, Martin Overvik, måtte ut med strekkskade mot Alta IF 3. Hans lagkompis og comebackspiller Rune Stamnes knakk hånden på to plasser i sesongåpningen mot Rafsbotn.

Foto: Marte Lindi/NRK

En gjeng med «avdanka» fotballspillere fant ut at de skulle melde på et lag i 5. divisjon, og etter tre seriekamper har fotballveteranene fått merke at det er en stund siden de har spilt kamp.

– Rune står her med gips. Han ble sprunget ned av en kar på 110 kilo fra Rafsbotn. Da var det rett ut med to brudd i håndleddet. Så krasjet hans bror med vår egen keeper og fikk ødelagt kneet sitt. Så knakk en av våre spillere et bein i foten på trening.

Det sier comebacklagets hovedtrener, Martin Overvik, om noen av årets skader.

I tillegg til spillerne som er ute med beinbrudd og kneskade er åtte spillere ute med strekk i sesongstarten. Blant annet måtte Overvik ut med en strekkskade i 3–1 seieren mot Alta 3.

BUL Retro bruker skadene i markedsføring på Facebook

Skadelista til BUL 3 brukes også som reklame foran seriekampene. Lista blir lengre og lengre for hver kamp.

Foto: Skjermdump

Gøy, men smertefullt

I utgangspunktet skulle BUL 3-gjengen kun trene sammen en gang i uka. Det utviklet seg raskt, og de meldte på et lag til 5. divisjon avdeling vest.

– Det er gøy, men det har vært smertefullt, sier Stamnes om det å spille fotballkamper igjen.

– Vi har regnet kjapt på det. Hvis skadefrekvensen opprettholdes så blir vi å bruke omtrent 60 spillere i løpet av sesongen.

Mer krevende enn folk tror

Det finnes ingen forskning på fotballspillere som gjør comeback etter en lengre tid på sidelinja, men av erfaring så er denne gruppen mer utsatt for skader

 Thor Einar Gjerstad Andersen

Professor Thor Einar Gjerstad Andersen sier at det tar tid å venne seg til å spille fotballkamper igjen, og det er tøffere å spille fotballkamper enn man tror.

Foto: Norges Idrettshøgskole

Fotball blir ofte betegnet som en idrett som ikke så tøff, men det tilbakeviser professor ved Norges idrettshøgskole.

– Det er mye mer krevende å spille en fotballkamper enn folk tror, sier Thor Einar Gjerstad Andersen.

– Fotball er en meget kompleks idrett.

Ikke gjort over natta

Professorens tips til folk som vil gjøre comeback på fotballbanen er å bruke lang tid å gjøre seg klar til å spille kamper og trene med høy intensitet. Det tar tid for kroppen å bli vant til å spille kamper.

– Kanskje er det bra å ikke spille divisjonsfotball, men spille mer for gøy og oldboysfotball når man er 45 år, sier han.

BUL fotball

Selv om BULs rekruttlag har en svært lang skadeliste etter tre seriekamper, så har de ingen problemer med å stille lag til de kommende seriekampene. Det er svært mange som har ønsket å gjøre et comeback på fotballbanen.

Foto: Privat

Mange spillere i troppen

BUL 3 består av spillere med forskjellig ferdighetsnivå. Noen har spilt i eliteserien, mens noen avsluttet karrieren som juniorspillere.

Selv om BULs retrolag ligger på topp i avdelingen etter tre serierunder, så er Martin Overvik klar på at det er andre ting som er det viktig.

– Det er veldig sosialt å være en del av et lag. Vi har det veldig gøy både på trening og på kamp, sier Overvik.

– Det å få oppleve den gode gamle garderobekulturen igjen er veldig gøy.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo