NRK Meny
Normal

De 19 rareste skadene i fotball

Hørt om fotballspilleren som skled i bikkjas tissepøl og ble skadet i seks måneder? Her er fotballens mest latterlige skader.

Gary Lewin

OUCH: Den engelske fysioen Gary Lewin så alle andre steder enn ned da han i ellevill scoringsrus tråkket på en vannflaske i feiringen av Englands 1-1-scoring mot Italia. Her bæres han av banen med forstuet ankel.

Foto: Stuart Franklin - FIFA / FIFA via Getty Images

19. Gary Lewin (fysioterapeut)

Vi starter med det siste. Den britiske fysioterapeuten Gary Lewin ble så glad da Daniel Sturridge utliknet mot Italia sist lørdag at han feiret med å snuble i en vannflaske – og forstue ankelen kraftig.

Den erfarne fysioterapeuten måtte fraktes av banen på båre. VM er over for Lewin etter under én kamp.

FBL-WC-2014-MATCH08-ENG-ITA 491676919
Foto: ODD ANDERSEN / Afp

18. Rio Ferdinand

Den kjente midtstopperen er glad i TV-spill. Han regelrett elsker det.

United-spilleren pådro seg belastningsskade i det ene kneet etter å ha hvilt beinet sitt på et stuebord i flere timer mens han spilte fotballspillet Pro Evolution Soccer.

Ferdinand ble altså skadet av å gjøre ingenting. Godt jobba, Rio! Rio er for øvrig ikke med til Rio.

Rio Ferdinand
Foto: PAUL ELLIS / Afp

17. Dida

Den tidligere Milan-keeperen Dida har også demonstrert hvordan det går an å bli skadet mens man sitter.

Brasilianeren satt på benken for Milan da han pådro seg en strekk i ryggen. Skaden var såpass alvorlig at keeperen måtte fraktes vekk på båre. Dida ble tatt til sykehus mens lagkameratene i Milan spilte 0-0 mot Parma.

Dida
Foto: Luca Bruno / AP

16. Martin Palermo

Argentineren Martin Palermo løp for å feire en scoring med supporterne i Villarreal. Bak målet kastet han seg i armene på en rekke supportere. Mens han ble omkranset av den tiljublende fansen, sviktet reklameskiltet foran ham.

Et titalls supportere ramlet over ham, og Palermo pådro seg brudd i foten.

CORRECTION-SOC-COPA AMERICA-ARGENTINA-PALERMO
Foto: PEDRO UGARTE / AFP

15. Roque Junior Maurides

Nok en målrelatert skade. 19 år gamle Maurides scoret sitt første mål som senior og bestemte seg for å feire målet med en baklengs salto. Colombianeren kom imidlertid ikke helt rundt på salto-forsøket, og fikk en dårlig landing.

Resultat: røket korsbånd.

Maurides
Foto: Skjermdump

14. David James

Nok en sitte-og-se-på-tv-relatert skade. Premier League-legenden David James (nest flest kamper i Premier Leagues historie) skulle bare strekke seg etter TV-kontrollen da keeperen forstrakk en muskel i ryggen.

Sofaskader kan skje den beste, altså.

David James
Foto: PAUL ELLIS / AFP

13. Darius Vassell

Snakk om å gjøre vondt verre. Darius Vassell forsøkte å lindre smertene fra en blodblemme under tåneglen med en drill. Ja, du leste riktig – en drill.

Det endte med en kraftig infeksjon. Men blemma sprakk, altså.

Darius Vassell
Foto: ANDREW YATES / AFP

12. Silje Vesterbekkmo

Det er viktig med gode forbilder. Men kvinnelandslagets reservekeeper Silje Vesterbekkmo kunne kanskje ha funnet et bedre egnet tidspunkt til å kopiere Rene Higuitas berømte «skorpion-redning» enn pausen i EM-kampen mot Nederland i 2013.

– Det var bare kløning. Det var siste ball før vi skulle gå av banen. Den spratt over meg, og jeg tenkte at det ser kult ut å sette opp foten bak for å ta den. Så gjorde jeg det, og da satt strekken i baksiden av låret, sa Vesterbekkmo selv etterpå.

Hun slapp å bedrive mer pauseoppvarming i det mesterskapet.

Higuita
Foto: DIBYANGSHU SARKAR / Afp

11. Kevin Kyle

Den tidligere Sunderland-spissen Kevin Kyle havnet på sykehus etter at hans egen sønn sølte kokende vann over Kyles edlere deler.

Synd for Mr. Kyle, som ellers pleide å ha god kontroll på ballene.

Kevin Kyle
Foto: SCOTT HEPPELL / AP

10. Fabrizio Ravanelli

Fabrizio Ravanelli, også kjent under kallenavnet «Den hvite fjæren», kysset klubbmerket til Derby County etter å ha scoret i debuten for klubben. Dessverre var ikke draktens emblem spesielt godt sydd.

Ravanelli endte opp med et dypt kutt i leppa. Love hurts.

Fabrizio Ravanelli
Foto: BORIS HORVAT / AFP

9. Alessandro Nesta

Alessandro Nesta har vært en notorisk entusiast av TV-spillet FIFA i årevis. Han og Andrea Pirlo skal ha vært heftige FIFA-konkurrenter mens de spilte sammen i Milan og på det italienske landslaget.

Nestas voldsomme konkurranseinstinkt tok imidlertid litt overhånd. Stopperkjempen pådro seg nemlig seneskader i tommelen av FIFA-spillingen.

Om Nesta trykket for hardt på runding, firkant, X eller trekant, er ikke kjent.

FBL-ITA-AC MILAN-NESTA
Foto: OLIVIER MORIN / Afp

8. Milan Rapaic

Det er mange som synes det er skummelt å fly. Kroatiske Milan Rapaic klarte imidlertid å skade seg før flyturen startet.

Midtbanespilleren pådro seg en langvarig øyeskade etter å ha fått sitt eget pass i øyet på en flyplass. Til pass for ham.

SPORT SOCCER WORLD CROATIA'S VUGRINEC COMFORTS RAPAIC DURING A MATCH AGAINST ECUADOR AT THE WORLD CUP FINALS IN YOKOHAMA
Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

7. Darren Barnard

Du har kanskje ikke hørt om Darren Barnard? Tysk-waliseren, med over 200 kamper for Barnsley, er imidlertid et navn å merke seg.

Kantspilleren greide nemlig mesterstykket å skli i sin egen hunds tissepøl og ryke flere sener i kneet mens han forsøkte å rengjøre hundevalpens seng.

Den alvorlige kneskaden holdt Barnard utenfor fotballbanen i seks måneder.

Dette bildet er det eneste tilgjengelige bildet vi fant av Barnard (fremst i bildet).

RUSSIA WALES SOCCER
Foto: MIKHAIL METZEL / AP

6. Liam Lawrence

Nok en hunderelatert skade. Den tidligere Stoke- og Portsmouth-spilleren Liam Lawrence falt over sin egen hund i nattemørket – og ramlet ned trappa i huset sitt i 2008.

Lawrence fikk en kraftig ankelskade og måtte stå over neste Stoke-kamp.

Liam Lawrence
Foto: SIMON DAWSON / AP

5. Dave Beasant

Keeperen Dave Beasant, med mer enn 300 kamper for Wimbledon på 1980-tallet, tråkket virkelig i salaten en rolig morgen i 1993.

Eller, han tråkket ikke i salaten. Han fikk et glass med salatdressing på foten. Glasset var åpenbart tungt, for sammenstøtet holdt Beasant utenfor fotballbanen i hele åtte uker.

Skaden ble opplyst til å være et brudd i stortåa.

Dave Beasant
Foto: GLYN KIRK / AFP

4. David Batty

Den tidligere landslagsspilleren David Batty fikk et ublidt møte med sin egen datter på starten av 2000-tallet.

Midtbaneterrieren var allerede langtidsskadet da han røk flere sener i ankelen etter å ha blitt påkjørt av datterens trehjulssykkel.

David Batty
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

3. Kasey Keller

Denne gamle keeperkjempen har også en forkjærlighet for golf. Den mangeårige Millwall- og Leicester-målvakten skulle bare ta køllene ut av bagen en dag da han klarte å slå en av køllene opp i sitt eget ansikt.

Resultat: Kasey Keller har i dag én ekte tann mindre enn de fleste andre.

Kasey Keller
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

2. Ever Banega

Valencia-spilleren Ever Banega står for en av tidenes beste skade-historier. Den 25 år gamle midtbanespilleren ble påkjørt av sin egen bil - ja, sin egen bil - etter å ha glemt å sette på håndbrekket da han stoppet for å fylle bensin.

Midtbanespilleren brakk beinet og var utenfor fotballbanen i seks måneder.

Ever Banega
Foto: JOSE JORDAN / Afp

1. Svein Grøndalen

Norske Svein Grøndalen, mangeårig landslagsspiller og Rosenborg-forsvarer, topper vår liste med klar margin.

Grøndalen skulle spille landskamp for Norge da han på en joggetur i 1980 møtte en elg. Elgen skal ha ligget og sovet da Grøndalen nærmet seg. Rosenborg-spillerens jogging vekket den sovende kjempen, som gikk til angrep på nordmannen.

Grøndalen kastet seg ned en skrent for å unngå elgens vrede, og fikk et dypt kutt i beinet på veien.

Grøndalen gikk glipp av den påfølgende landskampen mot Finland.

Svein Grøndalen
Foto: Laurvik, Henrik / NTB scanpix
  • Kjenner du til flere gode historier på merkelige fotballskader? Del din historie i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter