Snøfokk i Troms – i dag må spaden fram

– Tette snøbyger og vind skaper utfordringer for de som skal ferdes i trafikken søndag.

spade

Illustrasjonsfoto: I dag må mange bruke søndagen på å rydde vekk snø. Men for andre er snøen kjærkommen.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– Akkurat nå har vi en front rett over oss i Tromsø. På Hekkingen blåser det sørvest, mens det på Torsvåg blåser sørøstlig. Så det sier seg selv at det da blir uvær, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer, halv elleve søndag formiddag.

Lørdag ble det sendt ut OBS-varsel fra Møre og Romsdal i sør til Vest-Finnmark i nord. Og de siste timene har det kommet store nedbørsmengder som både regn og snø. Dette har ført til trafikale utfordringer flere steder.

Midtre Hålogaland politidistrikt melder om klager på brøyting. Ifølge vegvesenet er veibanen på E6 over Gratangsfjellet smal. Snøbygene kommer tett, og stedvis er veibanen glatt. Også fjellovergangen på E8 fra Skibotn til riksgrensen har vanskelige kjøreforhold.

Stabiliserer seg

Fortsatt er det kuldegrader de fleste steder i fylket, men dette er venta å endre seg utover dagen.

– I lavlandet kan det etter hvert bli nullføre og glatt, mens det i høyden vil fortsette å snø. Fjellovergangene vil kunne få vanskelige kjøreforhold, sier Noer.

I Troms meldes det stiv kuling utsatte steder, mens det i Finnmark meldes sterk kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk i vest.

Også Spitsbergen har snø og vind i dag.

– Til kvelden roer været seg, og mandag blir det kaldere og oppholdsvær, sier Noer.