Ser du trollet?

Denne mystiske figuren sitter og våker over dem som kjører forbi Prestøra på Reinøya i Troms.

steintroll på reinøya

Terese Agnete Johansen har endelig fått et bilde av trollet hun skimtet gjennom skolebussvinduet som liten.

Foto: Terese Agnete Johansen

– Helt siden jeg var liten har jeg tittet opp i fjellsiden og innbilt meg at jeg ser et troll oppe i fjellsiden ved Prestøra på Reinøya, sier Terese Agnete Johansen.

Med en lang tur med skolebussen til Stakkvik og senere Hansnes i Karlsøy kommune to ganger daglig, fikk hun god tid til å fantasere om trollet i fjellsiden.

– Nylig var jeg ute på fototur, og hadde med meg ei skikkelig telelinse. Endelig fikk jeg tatt et skikkelig bilde av steinen, og da så jeg at det faktisk er et troll, sier hun.

Steinformasjonen er helt naturlig og ligger et godt stykke opp i fjellsiden på Prestøra. Johansen tok bildet fra veien, og forteller at hun har beskåret bildet ganske kraftig så trollet skal komme tydelig fram.

Laster kart, vennligst vent...

Da hun delte bildet på Facebook, oppdaget hun at det ikke bare var hun som hadde lagt merke til figuren i fjellsiden.

Faktisk finnes det et gammelt sagn på Reinøya om den spesielle steinen.

– Det der er Munkekjærringa. Sagnet forteller at hun sitter der oppe i fjellsiden og venter på Munkekallen som er ute på fiske. Om du ser steinen fra havet ser du tydelig at Munkekjærringa sitter med barnet på fanget. Men mannen er seint inne fra sjøen, og når sola rinner blir hun til stein. Nede i fjæra ligger Munkesteinen, som er båten til Munkekallen, forteller Kjellaug Klemetsen.

Hun gjenfortalte sagnet i kommentarfeltet på bildet på Facebook, men kjenner ikke til hvorfor munken i sagnet har både kjerring og unge.

– Kanskje han gjemte henne oppe i fjellet, ler hun.