Hopp til innhold

Dette bildet fra Troms går verden rundt

Etter at @nature plukket opp bildet på Instagram har det tatt helt av. – Nå bestiller folk billetter, forteller Elisabeth Hagen.

Ersfjorden i nordlys

Perfect blend of Nature! skriver @nature under Elisabeth Hagens bilde, etter å ha delt det på Instagram. @nature har over 1.4 millioner følgere, og nå går nordlysbildet fra Ersfjorden verden rundt. Over 100.000 personer fra hele verden har trykket «liker» på bildet.

Foto: Elisabeth Hagen

– Det koker på telefonen. Jeg får så mange kommentarer at jeg rekker ikke å lese alle, ler Elisabeth Hagen.

Elisabeth Hagen

Elisabeth Hagen hatt fotografering som hobby de siste tre årene. Mange av de beste bildene deler hun på foto-delingstjenesten Instagram, der hun selv har nærmere 2000 følgere. Etter at @nature delte hennes nordlysbilde fikk hun 350 nye på under et døgn.

Foto: Privat

I fjor høst var hun og mannen ute på Nordlysjakt i Ersfjorden på Kvaløya utenfor Tromsø. De hadde rigget seg til på sitt sted i fjæra, som de ofte gjør når både Nordlysvarselet og været klaffer.

– Det var flotte skyforhold, og jeg syntes bildet ble så bra at jeg hadde lyst å vise det frem på Instagram for moro skyld, forteller Elisabeth.

Hun fikk god respons på bildet. Over 600 Instagram-brukere kommenterte at bildet var flott. Men det var ikke før det for tre dager siden ble plukket opp av den svært populære Instagram-brukeren @nature at det virkelig begynte å koke.

Over hundre tusen «likes»

– Det er jo på en måte helt merkelig at så mange synes bildet mitt fra Ersfjorden er verdt å trykke liker på. Men @nature har jo 1.43 millioner følgere på instagram, så da er det jo samtidig ikke rart at over 100.000 har «likt» det, sier Elisabeth.

Det er jo veldig morsomt men også nesten litt skummelt. Det var for eksempel en som skrev at billettene var bestilt.

Elisabeth Hagen

Og det blir stadig flere. I skrivende stund er det 117.512 personer som har trykket liker på bildet på @natures side på Instagram.

@Nature er kjent for mange hobbyfotografer og naturfotografer som en instagramprofil som daglig deler flotte naturbilder. Å få bildet sitt delt av de oppleves som en ære, forteller Elisabeth Hagen.

– @nature gir jo fotografen kreditering, og er en av de største fotosidene på Instagram du kan havne på, så det er klart det er stort. Jeg har aldri vært opplevd så mange likes før, sier Elisabeth.

– Da jeg publiserte bildet første gang var det 2-3 større brukere som plukket opp bildet og delte det. Nå har seks lignende store og populære fotoprofiler på instagram også plukket det opp, så nå lever det virkelig sitt eget liv, forteller hobbyfotografen fra Tromsø.

I tillegg har Elisabeth fått 350 nye mennesker som følger med på alt av bilder hun legger ut, bare det siste døgnet.

Nordlys over Kvaløya

Dette var Elisabeth Hagens egentlige favorittbilde etter fotojakten en kveld i fjor høst, og av en bestemt grunn. –Nordlyset har tydelig form av et halvt hjerte, sier Elisabeth Hagen, som ofte fotograferer sammen med mannen sin. Bildet er tatt fra Langnes og mot fjellene på Kvaløya utenfor Tromsø.

Foto: Elisabeth Hagen

– Litt skummelt når folk vil reise hit

– Jeg har ikke tatt bilder i mer enn litt over tre år, og det var egentlig mannen min som var fotografen. Men jeg spurte og grov om såpass mye at han mente jeg burde ha et eget fotoapparat, ler Elisabeth.

Og hva synes mannen om at over 100.000 liker bildet ditt?

Nordlys over Ersfjorden
Foto: Skjermdump Instagram

– Han er jo ikke på instagram engang, og det er jo bare for moro skyld. Nordlys er flott og spennende å se på bilder for dem som sitter på andre siden av kloden og kanskje ikke har sett det før. Det går litt sport i å legge ut de man vet blir sett, sier Elisabeth.

Og Elisabeth Hagen, som selv er bosatt i Håkøybotn utenfor Tromsø, synes det er gøy å reklamere for sitt eget hjemsted med bildet som nå er ute på en virtuell rundreise.

– Det er jo god reklame for Tromsø, etter som man jo merker bildene med hvor det er tatt. Men samtidig er det jo litt skummelt. Det var for eksempel en som skrev at billettene var bestilt, forteller Elisabeth.

Hun kan bare kan håpe han også får oppleve like vakkert nordlys som hun foreviget i Ersfjorden i fjor høst. Sesongen nærmer seg for alvor slutten.